Rēzeknē atklāj Latvijā pirmo piepūšamo futbola halli

Pašvaldības ieguldītais finansējums šajā projektā – 407 222 eiro

4. februārī Rēzeknē svinīgi atklāta piepūšamā futbola halle, kas atradīsies pie Rēzeknes 5. vidusskolas (Rūpnīcas ielā 11) un ir pirmā šāda tipa sporta būve Latvijā. Pasākumā piedalījās pārstāvji no visām halles tapšanā iesaistītajām pusēm, izskanēja pateicības vārdi un apsveikuma runas.

Atklājot pasākumu, klātesošos uzrunāja Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs un uzsvēra, ka pēdējos gados viena no pašvaldības prioritātēm ir tieši sporta nozares attīstība un sporta infrastruktūras uzlabošana. Domes priekšsēdētājs veltīja sirsnīgus pateicības vārdus visiem sadarbības partneriem, kas devuši ieguldījumu futbola halles tapšanā: Latvijas Futbola federācijai un tās priekšsēdētājam Vadimam Ļašenko, ārvalstu sadarbības partnerim – Slovēnijas uzņēmumam “DUOL”, kas izgatavoja un uzstādīja halles kupolu, būvdarbu veicējam SIA “Latgalija”, būvuzraugiem SIA “Marčuks”, projektētājiem SIA “Ceturtais stils” un projekta atbalstītājam SIA “NewFuels” RSEZ. Īpaši sirsnīgu paldies par iesaistīšanos halles uzstādīšanas darbos A. Bartaševičs teica vecāko klašu skolēniem un skolotājiem no Rēzeknes 5., 2. un 3. vidusskolas, Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas un Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas, apsolot sadarbībā ar Sporta pārvaldi pavasarī organizēt skolu futbola turnīru jaunajā hallē.

Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko savā uzruna arī pateicās sadarbības partneriem. Tāpat arī Slovēnijas uzņēmuma “DUOL” pārstāvis Olafs Bjorkstroms (Olav Björkström) no Somijas savā runā uzsvēra, ka halles būvniecība, tāpat kā futbola spēle, ir īsts komandas darbs. Uzņēmums tiek uzskatīts par Eiropas tirgus līderi piepūšamo kupola konstrukciju ražošanā un uzstādīšanā, un kā Latvijas Futbola federācijas partneris palīdz realizēt slēgto futbola haļļu būvniecības programmu Latvijā.

Klātesošos uzrunāja un futbola halli iesvētīja Romas katoļu baznīcas Rēzeknes–Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis un Latvijas pareizticīgās baznīcas Daugavpils–Rēzeknes eparhijas Rēzeknes apriņķa jaunatnes nodaļas vadītājs priesteris Sergejs Kiričenko. Baznīcas pārstāvji uzvēra, ka cilvēkam ir svarīga gan miesas, gan gara veselība, un jādzīvo sirds priekā un garīgā saskaņā.

Sarkano lentīti pārgrieza Rēzeknes pašvaldības vadītājs A. Bartaševičs, Futbola federācijas prezidents V. Ļašenko un Rēzeknes 5.vidusskolas direktore Vija Poikāne.

Svinīgā daļa noslēdzās ar A. Bartaševiča simbolisku futbola halles atslēgas pasniegšanu 5. vidusskolas direktorei V. Poikānei, nododot tās turpmāku apsaimniekošanu Rēzeknes Izglītības pārvaldes un 5. vidusskolas pārziņā. Pēc svinīgās daļas notika deju studijas “Dynamic Hit” meiteņu priekšnesumi un Rēzeknes BJSS U-13 vecuma grupas telpu futbola vicečempionu futbola spēle.

Piepūšamā futbola halle ar mākslīgo futbola laukuma segumu ir veiksmīgi realizēts Rēzeknes pašvaldības un Latvijas Futbola federācijas sadarbības projekts. Pašvaldības ieguldītais finansējums ir 407 222 eiro. Latvijas Futbola federācija sagādāja piepūšamās futbola halles kupolu un futbola laukuma mākslīgo segumu, kā arī uzdāvināja futbola vārtus. Papildus futbola hallei ir izbūvēts hokeja laukums, tāllēkšanas bedre un volejbola laukumi, kā arī veikti labiekārtošanas darbi, stāvvietu izbūve un asfalta seguma atjaunošana, informē Komunikācijas un ārējas sadarbības nodaļas komunikācijas speciāliste Iluta Ieviņa-Cūkmace.

Publicitātes foto