Ludzas novadā arī lauku teritorijā sakārtoti ceļu posmi

Iepriekšējā avīzes numurā uzsvērām vairākus būvniecības un pārbūves darbus, kas ar Eiropas Savienības fondu atbalstu realizēti Ludzas pilsētā. Taču arī lauku teritorijā tika veikti ievērojami ieguldījumi transporta infrastruktūras attīstības jomā. 2021. gadā ir paveikti tilta izbūves darbi – demontēts esošais tilts un izbūvēts jauns Ilžas tilts Pildas pagastā. Ilžas tilts uz autoceļa Pd1 Pilda–Tjapši–Gajeva jau kopš 2017. gada bija avārijas stāvoklī, un kustība pa to bija aizliegta, savukārt tagad pa to var pārvietoties gan lauksaimniecības tehnika, gan cita veida transportlīdzekļi. Projekta kopējās izmaksas – 150 799,75 eiro.

Vēl viens būtisks veikums lauku teritorijā – tika īstenots ilgi gaidītais projekts “Kanalizācijas tīkla būvniecība Martišu ciemā, Isnaudas pagastā, Ludzas novadā”. Tīklu izbūve tika veikta Isnaudas pagasta Martišu ciema teritorijā, kur līdz šim centralizēti kanalizācijas pakalpojumi nav bijuši pieejami. Martišu ciematā ir vairāk nekā 60 individuālās dzīvojamās mājas un četri daudzdzīvokļu nami, kuri nu jau šajā gadā varēs pieslēgties kanalizācijai. Šī projekta kopējās izmaksas ir 389 226,69 eiro.

Arī Malnavas pagastā tika īstenots projekts “Siltumtīklu izbūve Malnavas pagastā”, jaunās un pārbūvētās siltumtrases garums – 1128,5 metri, projekta kopējās izmaksas – 322 541,00 eiro.

Vērienīgi darbi tilta pārbūves jomā uzsākti arī Ludzas pilsētā, tilts pār Garbaru (atsevišķos kartogrāfijas materiālos – Plitnīca) upi jeb tautā sauktais “govju tiltiņš” piedzīvo vērienīgas pārmaiņas, un 2022. gada vasarā plānots tiltu nodot ekspluatācijā. Būvdarbu izmaksas sastāda 507 225,30 eiro.

Kā uzsver Ludzas novada domes Plānošanas un attīstības nodaļas vadītājas vietniece Ilona Mekša, šogad plānots iesniegt investīciju projektu un vasarā uzsākt Saules ielas atjaunošanas darbus Ludzā.

Vasarā tiks uzsākti kapličas ēkas atjaunošanas un teritorijas labiekārtošanas darbi, pašlaik tiek izsludināts iepirkums būvdarbiem, tad arī tiks noskaidrotas šī projekta izmaksas. 2022. gadā lielāks uzsvars tiks likts uz tehniskās dokumentācijas izstrādes darbiem, ir izsludināts iepirkums un pēc izvērtēšanas tiks uzsākts darbs pie Lielā Ezerkrasta ielas pārbūves un krastmalas labiekārtošanas būvprojekta izstrādes, kā arī tiks noslēgts līgums par būvprojekta izstrādi “Lejas, J. Soikāna un Zvirgzdenes ielas posmu pārbūvei”, tiek plānots izstrādāt tehnisko dokumentāciju arī Raiņa ielas posma atjaunošanai un stāvlaukumu Raiņa ielā 17 un Raiņa ielā 26 izbūvei, Strādnieku šķērsielas un teritorijas labiekārtošanai Kr. Barona ielā 34, Kuļņeva ielai, L. Paegles un Lauku šķērsielai, kā arī dažām ielām Kārsavas pilsētā.

Vērienīgas pārmaiņas piedzīvo tā sauktais Govju tilts, kas atrodas Ludzas nomalē. Diendienā pa to brauc un iet nomaļā rajona iedzīvotāji, bet vasarā – arī vasarnīcu rajona atpūtnieki (publicitātes foto)