Rēzeknes slimnīcas neirologi apmeklē kongresu Helsinkos

No 29. jūnija līdz 2. jūlijam Somijā, Helsinkos norisinājās 10. Eiropas Neirologu akadēmijas kongress “Neuromodulation: Advances and opportunities in neurological diseases”, kurā pulcējās vairāk nekā 7000 ārstu, speciālistu, topošo ārstu, lektoru un interesentu no visas Eiropas. Rēzeknes slimnīcu pārstāvēja divi neirologi – dr. Kārlis Stirāns un dr. Jevģēnijs Tihonovs.
SIA “Rēzeknes slimnīca” sociālo tīklu mārketinga speciāliste Līga Vaičule-Kozlovska informē, ka četras dienas kongresa dalībnieki apmeklēja dažādas lekcijas, prezentācijas un praktiskās darbnīcas, lai pilnveidotu savas zināšanas par neiromodulācijas iespējām dažādu neiroloģisko saslimšanu gadījumā un iepazītu jaunākās inovācijas un tehnoloģijas dažādu neiroloģisko slimību ārstēšanā. Dr. Stirāns un Dr. Tihonovs atzīst, ka šis kongress ir bijis vērtīgs ikvienam tā apmeklētājam, jo informācijas un aktualitāšu apjoms, kas tika prezentēts viena pasākuma ietvaros, bijis visnotaļ iespaidīgs. Četru dienu laikā aizvadītas vairāk nekā 200 sesijas, 700 prezentācijas, praktiskās darbnīcas, un, lai gan šīs sesijas norisinājās paralēli, katram dalībniekam bija iespēja jau laikus izpētīt pasākuma programmu, pieteikties uz sev aktuālajām lekcijām vai praktiskajām darbnīcām, tādēļ katra kongresā pavadītā diena tika pavadīta vērtīgi.
Rēzeknes slimnīcas neirologs dr. Kārlis Stirāns: “Katram ārstam ir savs darba virziens un interešu lauks, tāpēc mēs izmantojām iespēju apmeklēt lekcijas, kas ir aktuālas gan mums kā ārstiem, gan Rēzeknes slimnīcai – par neirosonoloģiju, pacientiem ar kustību traucējumiem, Alcheimera slimības diagnostiku un ārstēšanu u. c. Viena no vērtīgākajām lekcijām, ko noklausījāmies, bija par autonomās nervu sistēmas disfunkciju, kuras ārstēšana Latvijā vēl ir tāds “melnais lauciņš”. Daudzās citās Eiropas valstīs jau izveidotas īpašas Autonomās nervu sistēmu traucējumu vienības, kas darbojas pēc līdzīga principa kā Insulta vienība utt. Šādai vienībai būtu milzīgs potenciāls un, iespējams, tās izveide Latvijā būtu ne tikai ļoti nepieciešama, bet arī realizējama. Konferences apmeklējums noteikti ir vērtīgs pienesums gan mums pašiem, gan Rēzeknes slimnīcai, jo esam ieguvuši ne tikai vērtīgas zināšanas, bet arī lielu motivāciju turpināt darboties un attīstīt neiroloģisko slimību ārstēšanas iespējas arī tepat mūsu reģionā.”