Intervija ar kafijas grauzdēšanas meistaru Aleksandru Delzovu

Pienākot pie kafijas grauzdētavas „Adventure Coffee” durvīm, tajā vilināt vilina spēcīgs un patīkams kafijas aromāts. Durvis laipni ver tās īpašnieks Aleksandrs Delzovs, un mēs nokļūstam grauzdētavas sirdī, kurā atrodas grauzdēšanas iekārtas, kafijas pupiņu maisi un kastes ar svaigi grauzdētu kafiju. Aleksandrs jau sarunas sākumā uzsver, ka viņa grauzdētajai kafijai ir īpaša garša.

 „Visā pasaulē grauzdēšanas process notiek vienādi, bet grauzdējuma profili ir katram savi. Katram kafijas grauzdēšanas meistaram ir savi meistarības noslēpumi, un tieši tie padara katra meistara radīto garšu īpašu un atšķirīgu. Tas ir līdzīgi kā restorānā – atliek pamainīties pavāram, un šķietami tam pašam ēdienam jau būs pavisam cita garša. Mans biznesa moto ir: svaiga kafija katru dienu,” stāsta Aleksandrs smaidot...