Preiļu un Līvānu novada bērni un jaunieši dejoja dziesmu un deju svētku skatē

18. aprīlī Preiļu kultūras namā notika tautas deju kolektīvu koprepertuāra pārbaude – skate, pošoties XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku deju lielkoncertam “Es atvēru Laimes dārzu”.
Pēc gandrīz trim stundām žūrija, šī deju lieluzveduma mākslinieciskā vadītāja, horeogrāfe Dagmāra Bārbale, horeogrāfe Indra Ozoliņa un Augšdaugavas novada Izglītības pārvaldes interešu izglītības metodiķe, Vienības nama deju kolektīva “Pienupīte” vadītāja Inese Zuģicka piešķīra pakāpes. 
Ar Augstāko pakāpi novērtēts Ilzes Brokas loloto Preiļu 1. pamatskolas 4.–5. klašu tautas deju kolektīva “Dancari” dejotāju sniegums. 
Savukārt ar I pakāpes diplomiem sumināti: Preiļu 1. pamatskolas 1. klašu tautas deju kolektīva “Dancari”, Preiļu 1. pamatskolas 2. klašu tautas deju kolektīva “Dancari”, Preiļu 1. pamatskolas 3. klašu tautas deju kolektīva “Dancari”, Preiļu 1. pamatskolas 6.–7. klašu tautas deju kolektīva “Dancari” dejotāji un šo kolektīvu vadītāja Ilze Broka; Preiļu 1. pamatskolas 4.–5. klašu tautas deju kolektīva dejotāji un vadītāja Ilga Stafecka; Preiļu 1. pamatskolas 5.–6. klašu tautas deju kolektīva dejotāji un vadītāja Anete Haritonova; Līvānu novada Bērnu un jauniešu centra 3.–4. klašu tautas deju kolektīva dejotāji un vadītāja Anita Vucina; Līvānu 1. vidusskolas 10.–12. klašu jauniešu tautas deju kolektīva “Silaviņa” dejotāji un vadītāja Rasa Deksne.
Lielkoncerta “Es atvēru Laimes dārzu” dejas dejoja arī Riebiņu vidusskolas 1.–4. klašu tautas deju kolektīva dejotāji (vadītāja Ilze Piskunova), Aglonas vidusskolas 1.–3. klašu tautas deju kolektīva dejotāji (vadītāja Dina Staškeviča), Galēnu pamatskolas 1.–4. klašu tautas deju kolektīva un Galēnu pamatskolas 5.–9. klašu tautas deju kolektīva dejotāji (vadītāja Solvita Medne-Novika), Rudzātu saieta nama 1.–4. klašu bērnu deju kolektīva dejotāji (vadītāja Anna Vilka), Jaunsilavas pamatskolas 3.–6. klašu tautas deju kolektīva “Žiperīši” dejotāji (vadītāja Biruta Mukāne) un Jersikas pamatskolas 3.–6. klašu tautas deju kolektīva “Mazie Jersikieši” dejotāji (vadītāja Lāsma Ķiploka), un viņu sniegums godalgots ar II pakāpes diplomiem. 
Preiļu novada Bērnu un jauniešu centra vadītāja Aija Caune ar kolēģiem sumināja deju kolektīvu vadītājus, viņiem uzgavilēja arī dejotāji un dejotāju vecāki. Apsveikuma vārdus teica arī Preiļu novada Izglītības pārvaldes vadītājs Andrejs Zagorskis. 
“Tik sirsnīgu, tik lustīgu, tik patiesu un tik īstu dejošanu, nu, sen nebijām redzējuši. Ir ļoti patīkami redzēt, ka bērni, pusaudži, jaunieši dejo pa īstam. Jūs, dejotāji, esat pelnījuši vislielākās un vislabākās skatuves, un patiess prieks, ka šāda skatuve ir arī Preiļos,” teica Indra Ozoliņa, viņa tāpat pateicās kolektīvu vadītājiem un vecākiem par atbalstu dejotājiem ikdienā un ceļā uz dziesmu un deju svētkiem. 
Jāpiebilst, ka skolu jaunatnes tautas deju kolektīvu skates notiks arī nākamgad.

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto

 

 

Vairāk foto - laikrakstā un "Vietējās Latgales Avīzes" Facebook lapā