Pieņem ekspluatācijā Rekreācijas centru Rēzeknē

Pēc Būvniecības valsts kontroles biroja martā veiktās Rekreācijas centra (Brīvības ielā 23a, netālu no Kovšu ezera) apsekošanas 15. aprīlī tika saņemts apliecinājums par ēkas gatavību tās ekspluatēšanai.
SIA “ARX arhitekti” komanda piedāvājusi risinājumus trīs stāvu ēkā 3285,7 m2 platībā apvienot dažādas aktīvā laika pavadīšanas un relaksācijas zonas: 1. stāvā atrodas viesu uzņemšanas zona, telpas sporta nodarbībām fitnesa un trenažieru zālēs, 2. stāvā apmeklētāji varēs ļauties visa veida ķermeņa lutināšanas procedūrām – saunas, pirtis, iekštelpas un ārā baseini. 3. stāvā apmeklētājiem durvis vērs skaistumkopšanas saloni, frizētavas, ūdens procedūru saloni un fizioterapijas kabineti. Katrā ziņā pakalpojumu daudzveidīgais piedāvājuma klāsts paliek ēkas saimnieku ziņā, kuri tiks noteikti publiskā izsolē. Ēka projektēta un būvēta saskaņā ar vides pieejamības prasībām, un tajā ir lifts.
Ēkas būvniecības izmaksas ir 6 895 612 eiro. Ārtelpas labiekārtojums līdz ar izbūvētajām autostāvvietām un piebraucamiem ceļiem ekspluatācijā tika pieņemts 2023. gada novembrī, un tā izmaksas veido 1 213 932 eiro. Galvenā piekļuve SPA centram ir paredzēta no Brīvības ielas puses.
Būvdarbi tika nodrošināti, īstenojot projektu “Rēzeknes rekreācijas centra izveide tūrisma izveidei”, ko atbalsta ES struktūrfondi, piešķirot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu 5 028 013,66 eiro apmērā. Būvdarbus objektā nodrošināja SIA “Arčers”, būvuzraudzību veica SIA “Marčuks”, informē pašvaldības Komunikācijas un ārējās sadarbības nodaļa.


Foto no www.arcers.lv, autors Atis Tiltiņš