Līvānu pašvaldība nopirka divus elektroauto

Līvānu novada pašvaldība iegādājās pirmos divus elektroauto. Tās ir “Volkswagen” automašīnas, paredzētas pašvaldības darbinieku darba braucieniem, teikts Līvānu novada pašvaldības Facebook lapā internetā.
Elektroauto izmanto gan sociālie darbinieki un bāriņtiesas speciālisti, braucot apsekot klientus, gan pašvaldības kārtībnieki, uzraugot kārtību novada administratīvajā teritorijā, kā arī informatīvo tehnoloģiju nodaļas speciālisti, lai pārraudzītu datortīklus novada skolās un citās iestādēs. Ar šiem auto brauc arī kultūras, tūrisma un sporta pārvaldes speciālisti, organizējot dažādus pasākumus un aktivitātes, kā arī citi speciālisti.
Elektroauto izmantošanu pašvaldību autoparkos kā obligātu nosacījumu paredz valdības atbalstītie grozījumi Publisko iepirkumu likumā un Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumā, proti, pašvaldībai ir jānodrošina, ka 22 % no visiem iepirktajiem pasažieru automobiļiem un autobusiem ar ietilpību līdz 22 sēdvietām jābūt elektroauto. Tāpat pašvaldība vēlas ar šo bezemisiju transportu atstāt mazāku ietekmi uz vidi un ilgtermiņā racionālāk izmantot finanšu resursus.
Turpat Facebook uzsvērts, ka pašvaldības autoparks pēdējos gados nav atjaunots, bet veco transportlīdzekļu remonti un ekspluatācijas izmaksas sadārdzinās, tāpēc pašvaldība pakāpeniski atjauno šo autoparku, tostarp ar autobusiem skolēnu pārvadājumiem un pagastu apsaimniekošanas vajadzībām.