Ratiņpaukotājs Dmitrijs Valainis izcīnīja divas bronzas medaļas Eiropas čempionātā

No 5.–10. martam Parīzē (Francija) norisinājās Eiropas čempionāts ratiņpaukošanā. Čempionātā piedalījās vairāk nekā 100 sportisti no 15 dažādām valstīm. 
Augstu rezultātu šajā čempionātā uzrādīja Daugavpils ratiņpaukotājs Dmitrijs Valainis C grupā. 7. martā norisinājās sacensības paukošanā ar rapieriem. Pēc grupu turnīriem Dmitrijs kvalificējās ar otro numuru, kas ļāva viņam uzreiz iekļūt pusfinālā. Diemžēl cīņā par vietu finālā Dmitrijs zaudēja daudzkārtējam Eiropas un Pasaules čempionam ar rezultātu 13–15. Kā atzīst pats Dmitrijs, iespējams, dažviet trūka precizitātes un nosvērtības.
9. martā norisinājās sacensības ratiņpaukošanā ar špagu. Dmitrijs atzīst, ka grupā viņam neveicās diezgan labi, tāpēc bija nepieciešams pielikt lielākas pūles, lai turpinātu cīņu par medaļām. Ceturtdaļfinālā Dmitrijs ar grūtībām pieveica sportistu no Ukrainas ar rezultātu 15–9, bet pusfinālā zaudēja pieredzējušam sportistam no Izraēlas.
Rezultātā Dmitrijs Valainis izcīnīja divas bronzas medaļas. “Smagums sirdī par zaudējumu, bet – tas ir sports, jāturpina trenēties un ticēt, ka kādreiz es sasniegšu zelta medaļu,” saka Dmitrijs.