Iecelta Augšdaugavas novada pašvaldības policijas priekšniece

Augšdaugavas novada pašvaldības domes 29. februāra sēdē deputāti atbalstīja priekšlikumu iecelt Jūliju Maizīti par novada pašvaldības policijas priekšnieci, informē novadā.
Jūlija Maizīte ir mācījusies Medumu vidusskolā, Daugavpils Universitātē ieguva bakalaura grādu tiesībās un juristkonsulta kvalifikācijā, bet Rēzeknes Augstskolā tika iegūts maģistra grāds tiesību zinātnē. No 2011. gada viņa darbojās Daugavpils pilsētas pašvaldības policijā par vecāko inspektori. Izņemot dzimto latviešu valodu, Jūlija pārvalda arī angļu, lietuviešu un krievu valodu.
Līdz domes lēmumam J. Maizītes kandidatūra bija jāsaskaņo ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, kurš nelika šķēršļus viņas virzīšanai šajā amatā.
Amata pienākumus jaunā pašvaldības policijas vadītāja sāks pildīt 11. martā. Sākotnēji Augšdaugavas novada pašvaldības policijas galvenā darbības vieta būs Vecstropos, taču nav izslēgts, ka Augšdaugavas novadā tiks atklāts vēl viens iecirknis. Domes sēdē, piemēram, izskanēja priekšlikums padomāt par iecirkņa atvēršanu otrā Daugavas krastā, konkrētāk – Ilūkstē.