Sakstagalā aizritējusi Rēzeknes novada uzņēmēju atskaites tikšanās

24. novembrī Sakstagala pagasta F. Trasuna muzejā “Kolnasāta” pulcējās Rēzeknes novada uzņēmēji un vietējo institūciju pārstāvji, lai dalītos pieredzē un runātu par aktualitātēm šajā un nākamajā gadā uzņēmējdarbībā. Aicinātie lektori stāstīja par piedāvājumiem uzņēmējdarbības atbalstam un dalījās pieredzes stāstos, tādā veidā kopīgi pārrunājot, kur smelties idejas, gūt atbalstu, realizēt ieceres.
Par jauno platformu uzņēmējiem AtverB2B stāstīja pārstāvji Lienīte Litavniece un Sergejs Kodors. Vieta, kur ražotāji un ēdinātāji var informēt lauksaimniekus par tiem nepieciešamajām izejvielām, bet lauksaimnieki informēt par to rīcībā esošajām izejvielām. 
Par daudzajām Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) piedāvātajām iespējām uzņēmējiem stāstīja Rēzeknes biznesa inkubatora vadītāja Skaidrīte Baltace (attēlā), kura dalījās inkubatora programmas izgājušo uzņēmēju stāstos pēc atbalsta – apmācībām vai finansiālā – saņemšanas.
Savā pieredzes stāstā dalījās uzņēmēja, “Giut breidi” plānotāja idejas autore Līga Springa. “Giut breidi” ir vienīgais plānotājs latgaliešu valodā, un trīs gadu laikā vienmēr mainījies, saglabājot savu saikni ar latgalisko, sirsnīgo, patieso. Nupat ir tapusi izglītojoši–atraktīva spēle “A kas ite?”, kas nepiespiestā veidā ļaus vēl vairāk iepazīt bagāto latgaliešu valodu.
Nupat Rēzeknes novadā atklāta jauna ražošanas–tūrisma vieta, ko īsumā varētu nosaukt par izsmalcinātības un iedvesmas pērli – Rožleju vīna darītava. Santa Ostaša – uzņēmuma īpašniece un mūza – dalījās uzņēmuma pieredzē par iziešanu tirgū ar dažādām etiķetēm, par sadarbību meklēšanu.
“Kopā ar uzņēmējiem pārrunājām pašvaldības atbalstu, seminārus un pasākumus – kas no tā sniedzis lielāko atbalstu uzņēmējdarbībā, ko saglabāt vai ieviest 2024. gadā. Uzņēmēji īpaši novērtē pasākumus, kur var smelties pieredzi un, galvenais, – satikties, parunāties savā starpā. Aicinām ikvienu uzņēmēju vērsties Rēzeknes novada pašvaldībā, veidot abpusēju komunikāciju, ziņot par notikumiem jūsu uzņēmējdarbībā, lai varam par jums priecāties un jūs atbalstīt,” norāda Rēzeknes novada pašvaldības uzņēmējdarbības attīstības speciāliste Liāna Runča.