Ludzas skolēni dodas izzinošās ekskursijās

16. novembrī Ludzas pilsētas vidusskolas 8.a klase apmeklēja Daugavpils Inovāciju centru ar mērķi saistīt mācību saturu STEM mācību priekšmetos ar reālo dzīvi un digitālo vidi. Apmeklējot interaktīvās ekspozīcijas, skolēniem bija iespēja eksperimentēt, pētīt, izprast pasaules procesus un gūt motivāciju eksakto mācību priekšmetu apguvei. Skolēni grupās radīja savu kosmisko zondi un pārbaudīja tās lidojuma izturību. Skolēni apmeklēja arī Rotko muzeju, iepazīstot mākslinieka un abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko dzīvesgājumu un oriģināldarbus.
Par godu Latvijas 105. gadadienai arī paši skolēni mākslinieka Ivo Folkmaņa vadībā izveidoja savu svētku uzlīmi.
Savukārt 6.b klases skolēni, pateicoties programmai “Latvijas skolas soma”, devās izzinošā ekskursijā uz Lūznavas muižu. Gida pavadībā skolēni iepazina unikālo romantiskā jūgendstila arhitektūras pērli, tās vēsturi, Kerbedzu dzimtas ieguldījumu muižas attīstībā. Skolēniem bija jāveic uzdevums – jāatrod noteikti muižas iekštelpu dizaina elementi. Muižas pagrabstāvā ar multimediālās ekspozīcijas palīdzību varēja iepazīties ar Staņislava Kerbedza sasniegumiem, pārbaudīt savas zināšanas tiltu konstrukciju veidošanā. Īsā ekskursijā tika apskatīta neliela daļa no muižas ainavu parka – instalācija “Ābele” un Madonnas statuja. Skolēnus izbrīnīja tas, ka muižai ir 64 stūri, ka parka platība ir 23,7 ha, un viņiem ļoti patika darbošanās multimediālā ekspozīcijā! 

Lai piesaistītu skolēnu interesi, mācību ekskursijas kļūst aizvien atraktīvākas, ar iespēju darboties un atklāt vēsturi un zinātni procesā


Līgas Batņas foto