Par mūža ieguldījumu apbalvo skolotājas no Dricāniem, Varakļāniem un Balviem

17. novembrī svinīgā pasākumā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 20 nominantiem tika pasniegta Draudzīgā aicinājuma fonda balva “Par mūža ieguldījumu izglītībā”.
Starp nominantiem arī Dricānu vidusskolas pensionētā skolotāja Regīna Ārmane (attēlā), Varakļānu vidusskolas angļu un vācu valodas skolotāja Ieva Mozga un Balvu Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja Anita Kamendere.
Regīnai Ārmanei 36 ražīgi mūža gadi aizvadīti Dricānu vidusskolā, strādājot par sākumskolas skolotāju, seši no tiem veltīti skolas attīstībai, veicot direktora vietnieces mācību darbā pienākumus. Ilgus gadus skolotāja R. Ārmane ir bijusi sākumskolas metodiskās apvienības vadītāja. Vēl aizvien cienījamā pedagoģe uztur skolas saikni ar pensionēto pedagogu saimi, ir vēsturisko atmiņu un notikumu glabātāja un vēstītāja. Ievas Mozgas pedagoģiskā darba stāžs ir 48 gadi, no tiem lielākā daļa aizvadīta Varakļānu vidusskolā. Skolotāja ir aktīva dažādu projektu un sadarbības pasākumu atbalstītāja skolā, Varakļānu pilsētā un novadā, tulkojot, rakstot projektus angļu valodā, pavadot ārvalstu delegācijas. No 2023./2024. m.g. skolotāja ir atsākusi mācīt vācu valodu kā otro svešvalodu. Anita Kamendere skolai, darba kolēģiem un skolēnu izaugsmei veltījusi sava mūžu 43 gadus.