Augšdaugavas novada ezeros no nākamā gada samazina rūpnieciskās zvejas limitus

Valdība apstiprināja grozījumus noteikumos par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos, kas paredz no nākamā gada samazināt zvejas tīklu pieļaujamos garumus virknē Augšdaugavas un Gulbenes novada ezeru.
Augšdaugavas novadā no 2024. gada 1. janvāra tiks samazināts zivju tīklu limits līdz 75 metriem Beļānu ezerā, Briģenes ezerā, Bruņu ezerā, Čerņavas ezerā, Dārza ezerā, Dervanišķu ezerā, Koša ezerā, Mazā Kolupa ezerā, Sila ezerā un Smiļģines ezerā. Līdz šim Beļānu ezerā noteiktais tīkla limits bija 355 metri, Briģenes ezerā – 750 metru, Bruņu ezerā – 245 metri, Čerņavas ezerā – 510 metru, Dārza ezerā – 190 metru, Dervanišķu ezerā – 440 metru, Koša ezerā – 200 metru, Mazā Kolupa ezerā – 445 metri, Sila ezerā – 980 metru, bet Smiļģines ezerā – 185 metri. Zemkopības ministrija norādīja, ka Briģenes, Bruņu, Čerņavas, Dārza, Koša, Mazā Kolupa, Sila un Smiļģinu ezerā zivju tīklu limits samazināts līdz 75 metriem, lai sekmētu makšķerēšanas attīstību minētajos ezeros, jo Beļānu un Sila ezerā vairākus gadus nav pieprasīti zvejas tīkli, bet Dervanišķu ezerā atbilstoši zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumiem ezera ihtiofauna vērtējama kā cilvēka darbības negatīvi ietekmēta.
Tikmēr Gulbenes novadā zivju tīklu limits Augulienas ezerā tiks samazināts no 335 metriem līdz 210 metriem, Ludza ezerā – no 1675 metriem līdz 1000 metriem, bet Ušura ezerā – no 685 metriem līdz 300 metriem. Vienlaikus paredzēts, ka Gulbenes novada Ludzupītē no nākamā gada nevarēs ķert zušus.