Riebiņos sumināja Preiļu novada jauniešus

Ar moto “Zvaigžņu lietus” 4. novembrī Riebiņu kultūras namā notika Preiļu novada balvas “Gada jaunietis 2023” pasniegšanas ceremonija un pilngadības svētki. Šoreiz šo balvu saņēma daudzu mācību olimpiāžu un sporta sacensību laureāts, vairāku projektu un konkursu dalībnieks, Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas ģimnāzists Kristers Šņepsts. 
Kristers Šņepsts uzrunā atzina, ka bija pārsteigts par balvu, pateicās ģimenei un krustmātei par atbalstu ikdienā un novēlēja jauniešiem galvu turēt augstu, un gan jau viņu veikums būs novērtēts jau nākamgad. Savukārt īsā sarunā “Vietējai Latgales Avīzei” viņš teica, ka šodien ir viegli būt jaunietim, jo ir daudz iespēju sevi realizēt, turklāt jauniešus atbalsta pašvaldība. “Man pašam patīk spēlēt futbolu un volejbolu un trenēties trenažieru zālē. Šobrīd vēl nezinu, ko darīšu pēc ģimnāzijas absolvēšanas (jaunietis mācās 10. klasē – E.T. J.), bet tas būs tas, ko man patiks darīt. Novēlu jauniešiem darīt to, kas patīk,” teica Kristers. Krustmāte piebilda, ka Kristers ir Preiļu novada Labklājības pārvaldes Dienas aprūpes centra logo autors.
Balvai “Gada jaunietis” bija pieteikti arī Riebiņu katoļu draudzes prāvesta palīgs un galvenais zvaniķis Meinards Rudzāts, pasākumu rīkotāja un vadītāja Sabīne Arlovska, rekordiste šķēpmetēja Justīne Stašulāne, Silajāņu pagasta svētku projekta autore Lāsma Jurkāne, Eiropas jauniešu dialoga vēstnese Katrīne Vasiļevska (balvu saņēma mamma, jo Katrīne todien bija apmācībās), Galēnu pamatskolas pašpārvaldes līderis Dans Puduls, Preiļu novada jauniešu domes priekšsēdētāja Beāte Cirša, biedrības “Preiļi vieno jauniešus” dibinātājs Raivis Žihars, Preiļu novada volejbola komandas dalībniece, vienmēr izpalīdzīgā Katrīna Šņepste un viens no Preiļu jauniešu mobilās aplikācijas veidotājiem Ralfs Šņepsts. Viņus vieno centieni dzīvot pilnvērtīgu dzīvi skolā vai augstskolā, iesaistīšanās brīvprātīgajā darbā un spēja apvienot vienaudžus projektos vai pasākumos, vai apmācībās. Un, kā daudzajos raksturojumos uzsvēra pasākuma vadītājas Sintija Ančeva un Diāna Laizāne, uz viņiem var paļauties, un viņi nekad neatteiks palīdzību. Savukārt Preiļu novada pašvaldības jaunatnes lietu speciāliste Ilona Indriksone uzsvēra, ka visi nominanti bija pelnījuši galveno balvu un ka Preiļu novada cilvēki lepojas ar šiem jauniešiem. 
Pilngadību sasniegušo jauniešu godināšanas cēlienā sumināti Amanda Klindžāne, Matīss Bečs, Dana Patrejeva, Artūrs Vilcāns, Ivans Podskočevs, Ieva Apšiniece (balvu saņēma mamma, jo Ieva atrodas ārzemēs), Viktorija Nagle, Kārlis Bērzinieks, Evita Marija Aizpuriete, Katrīna Semjonova, Marta Teilāne, Amanda Reča, Intars Punculis, Lāsma Jurkāne, Pēteris Peipiņš (arī viņš nevarēja piedalīties pasākumā), Alīna Orlova, Kristīne Denisova, Arianda Ivanova, Sabīne Arlovska, Samanda Betlere (dāvana pasniegta mammai), Patrīcija Putroma, Beāte Beatrise Čodare, Anastasija Kivriņa un Deniss Fišers. 
Svētku dalībniekus sveica arī Preiļu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Rožinskis un Kultūras un tūrisma pārvaldes vadītāja Ilga Pokšāne. Abi bija vienisprātis, ka Preiļu novada zvaigznājā mirdz jaunieši, kuri ne tikai dažādās novada aktivitātēs iesaistās paši un iesaista citus, bet arī tic savam sapnim, un novēlēja, lai šie sapņi piepildās. Lielu pateicību un aplausus saņēma arī jauniešu vecāki un Preiļu novada jauniešu darba organizētāji Sintija Ančeva, Ilona Indriksone, Karīna Vežuka un Lauris Uzulnīks, kā arī Diāna Laizāne, kura šobrīd vada Riebiņu kultūras namu, bijusī šī kultūras nama direktore, bet šobrīd daudzu novada pasākumu vadītāja, pašvaldībā strādājošā Ilze Piskunova, šī pasākuma apskaņotājs un gaismotājs Rūdolfs Beitāns un māksliniece Amanda Spūle.
Pasākumu ar muzikāliem priekšnesumiem kuplināja Rēzeknes novada studijas “Skonai” jaunieši un mūziķis Arnis Slobožaņins, bet ar deju priecēja sporta deju sacensību uzvarētāji Ričards Kotels un Adrija Kursīte. Svētkus noslēdza balle ar grupu “Cool Collective”.

Balvas “Gada jaunietis 2023” laureāts Kristers Šņepsts

Balvas “Gada jaunietis 2023” nominanti

Pilngadīgo jauniešu sumināšanas cēliens

Pilngadīgo jauniešu sumināšanas cēliens

Pilngadīgo jauniešu sumināšanas cēliens

Ar sporta dejām priecēja Ričards Kotels un Adrija Kursīte

Jauniešu darba organizatori Sintija Ančeva (no kreisās), Ilona Indriksone, Karīna Vežuka un Lauris Uzulnīks

Balvas un dāvanas pasniedza Pēteris Rožinskis un Ilga Pokšāne

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto