Mīluļa CV: Hugo Boss

Britu īsspalvainais kaķis, kā šķirne, tika atzīts 1871. gadā. 1865. gadā Anglijā tika izdota Luisa Kerola grāmata “Alises piedzīvojumi Brīnumzemē”, kuras ilustrācijās redzams Češīras kaķis, kas pilnībā atbilst britu īsspalvainajam kaķim. Šķirnes izveidē 19. gadsimtā tika izmantoti angļu mājas kaķi un persieši. Pirmie britu īsspalvainie kaķi, kas bija klasiskajā zilajā krāsā, tika izstādīti Starptautiskajā kaķu izstādē, kas notika 1881. gadā Londonā. 
Mans sapnis bija iegādāties tieši britu īsspalvaino šķirnes kaķi. 2020. gada maijā es piepildīju savu sapni. Kaķēns, ierodoties mūsmājās, uzreiz uzvedās kā boss, tāpēc mīluli nosaucām par Hugo Boss. Arī dokumentos ir tāds vārds.
Kaķis ir mierīgs un aristokrātisks. Tam ir stabils raksturs. Britu īsspalvainais kaķis ir mīlošs un izrāda pieķeršanos, bet tas labprātāk sēdēs pie saimnieka kājām, nevis saimnieka klēpī. Tam nav raksturīgi plēst mēbeles vai priekšmetus, un tam nav vajadzīga citu kaķu kompānija.
Hugo patīk foto sesijas, labprāt pozē.
Kaķim ļoti patīk, ja saimnieks tam izrāda uzmanību, tas labprāt saimniekam seko no vienas istabas uz otru, bet tam nepatīk, ja to ņem klēpī. Hugo Bosam ļoti patīk pastaigas dabā, ezera krastā, kur pieejamas ūdens rotaļas. Ļoti patīk vērot putniņus un arī kādu noķert. Neatsakās no īsām pastaigām arī ziemā.
Kaķim garšo vistas fileja un liesa cūkgaļa, bet parasti ēd specializēto barību.
Viennozīmīgi saimnieks mājās ir mūsu mīlulis Hugo Boss.


Inguna Rubane (Preiļu novads)