Pasniegtas Rēzeknes SEZ komercsabiedrību “Gada balvas 2022”

6. oktobrī norisinājās Rēzeknes SEZ organizētais pasākums “Rēzeknes SEZ komercsabiedrību Gada balva 2022”, kur tika apbalvoti aizvadītā gada labākie un veiksmīgākie Rēzeknes SEZ uzņēmumi.
Izvērtējot 2022. gada rādītājus, apbalvojums “Gada uzņēmums” mazo komercsabiedrību grupā otro gadu pēc kārtas tika piešķirts komercsabiedrībām SIA “MIDIS” RSEZ (1. vieta) un “Rēzeknes dzirnavnieks” RSEZ AS (2. vieta), savukārt 1. reizi debitēja alumīnija laivu ražotājs “Fishboat” RSEZ SIA (3. vieta).
Mazo komercsabiedrību grupā elektroskapju ražotājs RSEZ SIA “IRBIS TECHNOLOGY” saņēma Atzinības rakstu par uzvaru nominācijā “Videi draudzīgākais uzņēmums” (viena no pirmajām ES sekmīgi īstenoja CO2 neitralitātes sertifikāciju). Uzņēmums “MEGASTEEL” SIA RSEZ, kas nodarbojas ar betona pamatņu ražošanu, tika apbalvots par uzvaru nominācijā “Gada produkts” (izstrādāja lego bloku ražošanas tehnoloģiju). Gada uzņēmums “Fishboat” RSEZ SIA uzvarēja nominācijā “Gada eksportētājs” un nominēts arī kā “Gada debija”, savukārt “Rēzeknes dzirnavnieks” RSEZ AS uzvarēja nominācijās: “Sociāli atbildīgākais uzņēmums”, “Videi draudzīgākais uzņēmums” un “Gada darba devējs”. Informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA “Midis” RSEZ – nominācijās: “Gada inovācija”, “Gada pakalpojums” un “Gada sadarbības partneris”. Pirmās vietas ieguvējs nominācijā “Gada uzņēmums” lielo/ vidējo komercsabiedrību grupā otru gadu pēc kārtas kļuva “VEREMS” RSEZ SIA. Gada uzņēmuma statusu ieguva arī SIA “LEAX RĒZEKNE” RSEZ (2. vieta), savukārt debitēja šogad RSEZ “MAGISTR- FISKEVEGN GROUP.MFG” SIA (3. vieta).
Lielo/ vidējo komercsabiedrību grupā elektronisko vadu un tīkla kabeļu komponentu ražotājs “Optoelektronika LV” RSEZ SIA uzvarēja nominācijā “Gada sadarbības partneris”. Metāla konstrukciju ražotājs RSEZ SIA “LATSTAB” ieguva 2. vietu nominācijā “Gada darba devējs”, kas saviem darbiniekiem nodrošina paplašinātās veselības apdrošināšanas polises un apmaksātas pusdienas. Gada uzņēmums RSEZ “MAGISTR-FISKEVEGN GROUP.MFG” SIA, kas nodarbojas ar virvju un tauvu ražošanu, tika papildus apbalvots arī par 1. vietu nominācijā “Gada darba devējs”, 2. vietu nominācijā “Gada eksportētājs” un uzvaru nominācijā “Videi draudzīgākais uzņēmums”. Metālapstrādes uzņēmums SIA “LEAX Rēzekne” RSEZ ieguva 3. vietu nominācijā “Gada eksportētājs”, 3. vietu nominācijā “Gada darba devējs” un uzvaru nominācijās “Sociāli atbildīgākais uzņēmums” un “Gada sadarbības partneris”. Lielformāta finiera ražotājs “VEREMS” RSEZ SIA ieguva 1. vietu nominācijā “Gada eksportētājs” un uzvarēja nominācijās “Sociāli atbildīgākais uzņēmums” un “Gada sadarbības partneris”. Uzņēmums savu produkciju eksportē uz 33 valstīm, tālākais eksporta punkts – Jaunzēlande!
Rēzeknes SEZ pārvaldes pārvaldniece Krista Freiberga: “Kronis simboliski izvēlēts par šī gada vadmotīvu, jo tas ne vienmēr ir veidots no dārgakmeņiem, tas veidots no disciplīnas, aizrautības un tāda nesalaužama sakausējuma kā drosme. Esiet disciplinēti, aizrautīgi un drosmīgi – darot, radot, strādājot!”