Ciemos pie kādreizējās skolotājas

Līvānu 1. vidusskolas 12. klases skolnieces Aivita Daugavvanaga, Sintija Jankovska un Laima Ērgle skolas sabiedriskā darba projekta ietvaros devās pie skolas kādreizējās vācu un latviešu valodas skolotājas Gaidas Ziedas. 
Jaunietes stāstīja, ka skolotājai jautājušas par bērnību, skolu un Līvāniem agrākos laikos. Skolotājai Gaidai ir 94 gadi, bet viņa joprojām spilgti atceras savu bērnību, skolas gadus un kā tika piedzīvots Otrais pasaules karš. Uz vienu no jautājumiem, kas pozitīvs un negatīvs palicis atmiņā no skolas laikiem, Gaida Zieda atbildēja, ka atmiņas ir tikai pozitīvas, jo agrāk visi ļoti pievērsās mācībām, netika darītas blēņas, viss uztverts ļoti nopietni.
Gaida Zieda par skolotāju ir nostrādājusi 47 gadus, savulaik bijusi arī Jersikas skolas direktore. Vēl viņa ir strādājusi arī Vanagu skolā. Bijusī skolotāja stāsta: “Jebkurš cilvēks var kaut ko panākt, bet vajag gribēt un būt atbildīgam, ar sevi ir jāstrādā, lai nav kauns ne tikai vien no saviem vecākiem vai skolotājiem, bet gan pašam no sevis, vajag veidot sevi, lai būtu paraugs kādam.” Sirmās skolotājas novēlējums mūsdienu skolēniem: “Mācīties un mācīties, bet no visas sirds, lai dzīve būtu labāka ne tikai tev pašam, bet arī taviem bērniem un mazbērniem.”

Informācija un foto no Līvānu 1. vidusskolas Facebook lapas