Svinējām Starptautisko senioru dienu Preiļos

Visā pasaulē 1. oktobris tiek atzīmēts kā Starptautiskā senioru diena, kad īpaša uzmanība tiek pievērsta vecāka gadagājuma ļaudīm un dažādiem izaicinājumiem, ar kuriem viņi saskaras savā ikdienā. Šis datums nav lieks atgādinājums par senioru cienījamo vecumu, bet gan atgādinājums par paaudžu pēctecību... Šī diena ir lielisks iemesls paust cieņu un pateicību saviem sirmajiem vecākiem un vecvecākiem, kuri veltījuši savu neizsīkstošo mīlestību un viedumu jauno paaudžu audzināšanā.
Skaistu pēcpusdienu svētku gaisotnē pie gaumīgi klātiem galdiem atzīmēja Preiļu novada senioru kuplā saime. Skaistos, krāsainos tērpos saposušies, ieradās aktīvākā senioru daļa – dejotāji, dziedātāji un tie, kuri vēlējās kopā pavadīt savus svētkus.
Preiļu novada domes priekšsēdētāja vietnieki Pēteris Rožinskis un Ineta Anspoka sveica klātesošos seniorus, dažādās nominācijās pasniedzot domes Pateicības rakstus aktīvākajiem – Anatolijam Briškam, Albertam Bukam, Valentīnai Bulanei, Annai Karčevskai un Leontīnai Valainei. Tāpat Preiļu novada domes pārstāvji pasniedza pašvaldības dāvanas Broņislavai Lauskai, Anastasijai Kormazovai, Jevģēnijai Sērmā, Marijai Vaivodei, Anastasijai Prikulei un Marijai Volkovai.
Arī Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška sveica visus klātesošos, viesus un biedrības izvirzītos seniorus par dažādiem sasniegumiem sabiedriskajā darbā, kultūrā un citās aktivitātēs. Dāvaniņas saņēma Anna Sondore, Marta Binduka, Veronika Lacko un Agafija Trusova.
Klātesošos priecēja vairāki pašdarbības kolektīvi. Paldies par īpašo šarmu folkloras kopai “Rūtoj”, kas atklāja pasākumu, un vīru vokālajam ansamblim “Kūzuls ” no Dekšārēm. Paldies Preiļu novada kultūras centra ansamblim “Virši”, sieviešu vokālajam ansamblim “Ilūzija” no Riebiņiem (abus kolektīvus vada Līga Gžibovska), Riebiņu deju grupai “Varavīksne” (vadītāja Ilze Piskunova) un ansamblim “Rjabinuška” (vadītāja Svetlana Stepanova), kā arī romanču solistei Lidijai Mickevičai no Aglonas.
Preiļu novada pašvaldības vecākā eksperte sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām Ineta Liepniece teica sirsnīgu paldies par nākotnes veidošanu – izaudzinātajiem bērniem, mazbērniem un mazmazbērniem, par mīlestību un sirdsgudrību, ko seniori dāvinājuši viņiem un ko tagad turpina saņemt līdzcilvēki, par dalīšanos dzīves pieredzē un uzkrātajās zināšanās. Viņa pateicās Marijai Briškai par lielo darbu, ko viņa veic novada Pensionāru biedrībā, par pasākumiem, kas tiek organizēti gan svētkos, gan citās atzīmējamās dienās, lai seniori izjustu kopību, būšanu vajadzīgiem sabiedrībai.
Preiļu Galvenās bibliotēkas vadītājas vietniece Sigita Trūpa, sveicot seniorus, uzsvēra, ka daļa no laimes sajūtas slēpjas kopā būšanā un kopīgā aktivitāšu baudīšanā, tāpēc aicinu jūs arī turpmāk būt aktīviem un piedalīties svētku sarīkojumos, apmeklēt koncertus, izstādes, tematiskos pasākumus novada bibliotēkās.
Novēlot veselību, dzīvesprieku, sajust mīlestību ikdienā, novada seniorus sveica Preiļu novada kultūras un tūrisma pārvaldes pārstāves Ilga Pokšāne un Ilze Kudiņa, un šī pasākuma vadītāja Ināra Urča, pasniedzot pārsteiguma balvas.
Tāpat arī seniori pateicās Preiļu novada domei par atbalstu, Preiļu novada kultūras centram par organizēto pasākumu, Marijai Briškai par sirsnīgo sagaidīšanu un rūpēm, domājot par pasākuma kopību un Igoram Pličam par skaistiem foto mirkļiem.


Pasākuma dalībniece Genovefa Miglāne


Dzied vokālais ansamblis “Virši”