Ineta Anspoka ievēlēta par Preiļu novada domes priekšsēdētāja otro vietnieku

Pašreizējā Riebiņu vidusskolas direktore, Preiļu novada domes deputāte Ineta Anspoka ceturtdien, 28. septembrī, ievēlēta par šīs domes priekšsēdētāja otro vietnieku.
Kā skaidroja Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns, tas bija viņa ierosinājums atjaunot priekšsēdētāja otrā vietnieka amatu un ievēlēt šajā amatā Inetu Anspoku. I. Anspoka domes priekšsēdētāja vietnieka izglītības, kultūras un labklājības jautājumos pienākumus sāks pildīt no pirmdienas, 2. oktobra, un viņas atalgojumam un sociālajām iemaksām līdz šī gada beigām paredzēts finansējums 6290 eiro no pašvaldības budžeta algu fondā ieekonomētajiem līdzekļiem, savukārt nākamgad pašvaldības budžetā šim mērķim būs paredzēti 41 527 eiro.
Pēc domes sēdes Ineta Anspoka ekspresintervijā “Vietējai Latgales Avīzei” teica: “Man ir pieredze izglītības jomā (izglītība ir pirmā un vienīgā sirds profesija jau 31 gadu) un sociālajā jomā (darbojos kā brīvprātīgā Latvijas Sarkanajā Krustā), tāpat vienmēr sadarbojos ar kultūras iestādēm, tāpēc uzskatu, ka, godprātīgi veicot jaunos pienākumus, varu būt noderīga Preiļu novadam.” 
Runājot par skolu reformu, I. Anspoka uzsvēra, ka priekšā ir finanšu samazinājuma pašvaldības budžetā izaicinājums, un, ņemot vērā to, ka izglītībai tiek novirzīta liela daļa no pašvaldības budžeta, šie jautājumi būs jāskata saimnieciski. “Protams, negribētos pazaudēt vietējās kopienas, vietējos cilvēkus, kuri lielā mērā ir saistīti ar skolu vai sabiedrisko centru, vai projektiem, vai kultūru. Es nebaidos no nepopulāriem lēmumiem, bet tie būs godīgi,” teica I. Anspoka. 
Vaicāta, kurš vadīs Riebiņu vidusskolu, I. Anspoka teica, ka kopā ar Preiļu novada Izglītības pārvades vadītāju Andreju Zagorski lems par Riebiņu vidusskolas direktora pienākumu izpildītāja iecelšanu. 

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto