Pasniegtas Nikodema Rancāna balvas izcilākajiem pedagogiem

23. septembrī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā norisinājās Nikodema Rancāna konkursa dalībnieku apbalvošanas ceremonija. Šogad konkursā tika pieteikti 14 pretendenti. 
Balvas saņēma skolotāji no Rēzeknes, Balvu, Preiļu, Krāslavas, Ludzas novada un Rēzeknes valstspilsētas. Konkurss ļauj izcelt un godināt labākos nozares pedagogus, ceļot skolotāja profesijas prestižu sabiedrībā.
Šogad Nikodema Rancāna balvas un rotkaļa Riharda Cibļa darināto saktu saņēmēji nominācijā par ieguldījumu un sasniegumiem latgaliešu valodas, kultūrvēstures un novadmācības ieviešanā un iedzīvināšanā skolā ir:
•    Rēzeknes novada Dricānu vidusskolas skolotāja Silvija Laizāne;
•    Balvu novada Baltinavas vidusskolas skolotāja Annele Slišāne;
•    Preiļu novada Riebiņu vidusskolas skolotāja Ārija Pudule;
•    Rēzeknes valstspilsētas sākumskolas skolotājs Jānis Veličko.

Nominācijā par radošu un psiholoģiski atbalstošu pieeju mācību vai studiju vidē balvu saņēma Krāslavas novada Krāslavas ģimnāzijas skolotāja Ilga Stikute.
Viļānu Mūzikas un mākslas vidusskolas direktore Inta Brence saņēma īpašu balvu no biedrības "Latgolys etnografiskuo viestnīceiba" par godbijīgu izturēšanos pret senajām vērtībām, netradicionālu redzējumu saredzēt lietās jaunas skaņas.
Pārējie balvas nominanti saņēma Atzinības rakstus. Konkursa noslēgumā klātesošos ar savu uzstāšanos priecēja vīru koris “Graidi”.
Apbalvošanas ceremonija tika iekļauta Latgales starpkongresa notikumu sarakstā. Konkursu organizēja Latgalīšu kulturys bīdreiba sadarbībā ar Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Balvu un Krāslavas novada pašvaldībām. 
Sveicam visus nominantus un vēlam panākumus profesionālajā darbībā!

Foto: Edeite Laime