Ceļinieku ciemā piestāja Naujenes pagasta svētki

8. septembrī Ceļinieku ciemā, pļavā pretī 18. novembra ielas mājai nr. 418 pirmo reizi notika Naujenes pagasta svētki, caurausti ar pasākumiem dažādām paaudzēm un ģimenēm.
Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne sveica pagasta 22 jaundzimušos iedzīvotājus – Elizabeti, Annu, Esteri, Lukasu, Samantu, divas Alises, Sofiju, Nātanu, Valēriju, Riju, Maksimu, Antonu, Megiju, Marku, Evu, Evelīnu, Ievu, Bogdanu, Emīlu, Kristīni un Artūru. Viņi ir piedzimuši laikā no pagājušā gada septembra līdz šī gada septembrim. “Jau otro gadu, rīkojot Naujenes pagasta svētkus, uzsākām ceļojumu pa mūsu pagastu, lai visus iedzīvotājus sapazīstinātu un saliedētu. Šogad svētki notiek Ceļinieku ciemā. Tam ir foršs nosaukums – “Ceļinieks”. Mēs katrs esam ceļa gājējs, jo mūsu dzīve iet līkloču līkločiem pa ceļu. Ceļinieka cilvēkiem ir paveicies, ka šis ciems ir tik dažāds un daudzveidīgs,” uzsvēra Ināra Miglāne. 
Turpat Naujenes kultūras centra jaunākā kolektīva – vokālā ansambļa “Odziņas” – meitenes, grupas “Baritoni” solists Mārtiņš Strods un Daugavpils soliste Anamaleya, kā arī grupas “Stop Time Dance” dalībnieces sarūpēja svētku koncertu. Klausītāji viņiem uzgavilēja ar “bravo” saucieniem un aplausiem.
Tāpat Ceļinieku ciema ļaudis un ciemiņi ilgāk pakavējās pie Naujenes Novadpētniecības muzeja saimes veidotās izstādes “Lielceļu krustcelēs”, ko rotā senas fotogrāfijas un stāsts par šī ciema vēsturi. Arī pasākuma vadītājas Katrīna un Aiga stāstīja, ar ko Ceļinieku ciems ir bagāts, daudzreiz uzsverot, ka šī ciema lielākais dārgums ir cilvēki.
Kamēr bērni rosījās mazo uzņēmēju tirdziņā “Mana mamma sataisīja” (visi mājražojumi tika nogaršoti ar gardu muti) un piepūšamajās atrakcijās, kā arī bildējās ar Naujenes pasaku zvēriem, tikmēr ģimenes iesaistījās āra spēlēs un Valda Grebeža un Naujenes bibliotēkas Vecstropu nodaļas vadītājas Anitas Lipskas radošajās darbnīcās. Notika pirmās Naujenes pagasta sievu vešanas sacensības “Pilna tačka”, un pirmie uzvarētāji ir Mārīte un Jānis Augustāni. Tikmēr ciema radošie cilvēki apvienojās vaļasprieku maratonā “Oho, ko tu proti!”, proti, Aleksejs Golubevs pastāstīja par pašu lolotajiem baložiem un zelta fazānu, dzejnieces Margarita Labonarska un Egita Terēze Jonāne lasīja dzeju, turklāt Margarita priecēja ar savām gleznām, bet Juliāns Dorofejevs ar draugiem prezentēja motociklus.
Mazi un lieli griezās dejās Latgalē pirmajā zemceļa ballītē “Iekustinām ceļu's” ar dīdžeju Halu, kas notika gājēju pazemes ejā, un bildējās pie autobusa pieturas grafiti gleznojuma “Ceļinieks”, ko Nikolajs un Maksims radīja dažās stundās, izlietojot gandrīz 20 krāsu bundžiņas. “Gleznojums stāsta par Ceļinieku ciema cilvēku, kurš brauc ar motociklu un atceras, kā būvējis šos ceļus”, pastāstīja Nikolajs.
"Vietējās Latgales Avīzes" uzrunātie Ceļinieku ciema iedzīvotāji pateicās Naujenes kultūras centra komandai par skaistajiem svētkiem un pauda cerību, ka svētki šajā ciemā notiks biežāk (arī par simbolisku ieejas maksu), jo tie sapulcina draugus, ļauj darboties radoši un rada prieku.

Jaundzimušo, viņu vecāku un Ināras Miglānes svētku fotogrāfija

Nikolajs (no labās) un Maksims radīja grafiti gleznojumu “Ceļinieks”

Milāna lepojas ar mammas ceptajām biezpiena bumbiņām 

Pirmo sievu vešanas sacensību uzvarētāji Mārīte un Jānis Augustāni


Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto