VM un “Latvijas Finieris” meža izziņas pasākumā pulcē Latgales reģiona skolēnus

Rēzeknes novada Vērēmu pagasta Sarkaņkalnā pagājušajā nedēļā notika meža izziņas pasākums “Zaļā klase 2023”, ko organizēja AS “Latvijas valsts meži” un AS “Latvijas Finieris”. Latgales reģiona pamatskolas vecuma bērni vienas dienas garumā uzzināja vairāk par ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu, kokapstrādes nozari Latvijā un par mācību un karjeras iespējām meža nozarē.
““Zaļā klase” vienmēr pulcē ne vien kuplu dalībnieku, bet arī organizatoru un sadarbības partneru pulku, tāpēc priecājamies, ka varam būt starp tiem. Arī šoreiz palīdzējām vietējo skolu audzēkņiem izzināt mežu no sēklas līdz stādam. Četru pieturu ietvaros ikvienam dalībniekam bija iespēja iepazīt dažādas koku sugas un to neparasto pielietojumu ikdienā, kā arī pašu spēkiem iestādīt meža stādus un, protams, satikt tīro mežu aizstāvi Cūkmenu, kurš atgādināja par mēslošanas sekām,” stāsta LVM komunikācijas speciāliste Renāte Ribaka.
Izglītojošā programma “Zaļā klase 2023”, ko ir izveidojuši AS “Latvijas Finiera” speciālisti, tika uzsākta pirms vairāk nekā 10 gadiem. Pirmais “Zaļās klases” pasākums notika Baltijas jūras krastā Abragciemā, kur skolēni pilnveidoja savas zināšanas un izpratni par Latvijas mežiem un ūdeņiem. Meža izziņas pasākums Sarkaņkalnā Latgales reģiona skolēniem notiek kopš 2019. gada.