Sirsnīgi nosvinēta Zilupes pilsētas 92. dzimšanas diena

2023. gada augustā visās trīs Ludzas novada pilsētās – Ludzā, Kārsavā un Zilupē – tika svinēti pilsētas svētki. Augusta sākumā koši tika aizvadīti Ludzas pilsētas svētki "Ludzai – 846", augusta vidū skanīgi tika atzīmēta Kārsavas pilsētas 95. gadadiena, bet augusta izskaņā sirsnīgi savu 92. dzimšanas dienu svinēja Zilupe.
Šogad mazākajiem apmeklētājiem bija iespēja lēkāt piepūšamajās atrakcijās, cīnīties gladiatoru cīņās, izklaidēties ar animatoriem “Super Party”, satikt Transformeru, iztrakoties, izmirkt un izsmieties putu ballītē.
Zilupes jauniešu iniciatīvu grupa īstenoja kvesta "Barona Rozena noslēpumi" spēli. Savukārt Zilupes vidusskolas stadionā pulcējās ekstrēmā sporta veida piekritēji uz velo šovu, ko piedāvāja komanda “Greentrials Bike Tour”. Jau otro gadu Zilupē norisinājās pasākums "Radošums zaļumos", kas ļauj doties apkārt pasaulei vienā dienā. Šogad bija iespēja piedzīvot dažādas meistarklases, jautras atrakcijas, degustēt medus labumus u.c. aktivitātes. Zilupes brīvdabas estrādē tika svinēti arī tradicionālie pilngadības svētki. Svētku galvenajā dienā, 26. augustā, pie Zilupes kultūras nama varēja iegādāties dažādus labumus amatnieku un mājražotāju tirdziņā. Par patīkamo atmosfēru rūpējās Malnavas lauku kapela, Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra mūsdienu deju pulciņi, popgrupas "Cielaviņa" un "Spicītes", kā arī Zilupes KN amatierteātris "Vivat!". Kā atzina organizatori, ir vēlme šāda veida svētku tirdziņu Zilupes pilsētas svētkos iedibināt kā tradīciju.
Pēc svētku tirgus sporta mīļotājiem bija iespēja sevi pierādīt futbolā un volejbolā. Zilupes pilsētas parkā pie strūklakas Valsts robežsardze aicināja ikvienu uz tematisko izstādi, tehnisko līdzekļu apskati un kinologu ar dienesta suņiem paraugdemonstrējumiem. Atelpu no svētku svinībām varēja gūt Pasienes Svētā Dominika Romas katoļu baznīcā, kur noritēja svētku dievkalpojums–aizlūgums par Zilupes iedzīvotājiem. Svinību vakarā gleznainajā Zilupes brīvdabas estrādē norisinājās svētku koncerts “Manai pilsētai”. Tajā uzstājās Zilupes pašdarbnieku kolektīvi kopā ar draugiem no Blontiem un Kārsavas, kā arī koncertā izklaidēja dejas 
“Dance theatre Sonrisa” izpildījumā un skanēja flamenko ritmi ar grupu “Gipsymania band”. Vakara izskaņā ikviens varēja izdejoties zaļumballē un vērot pārsteidzošo uguns šovu.
Šogad visās trīs Ludzas novada pilsētās varēja redzēt svētku banerus. Zilupes pilsētu rotāja arī krāsainie karogi, kas veidoti, iedvesmojoties no jaunās Ludzas novada zīmola grāmatas, Ludzas novada violetā un saules dzeltenā tonī. Gan uz svētku baneriem, gan karodziņiem redzams jaunais novada logo un sauklis “Te vyss ir pa eistam”.
Visos svētkos novada iedzīvotājus un pilsētas viesus sagaidīja dažādi pārsteigumi, koncerti un aktivitātes dažādām gaumēm, informē Antra Barkāne, Ludzas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste.

Zilupe šajās dienās skanēja un līksmoja. Iedzīvotāji ir gandarīti, jo paši labprāt radīja sev svētkus

Antras Barkānes foto