Notika pirmais pārgājiens Klešniku purvā

13. augustā Klešniku purvā notika izzinošs pārgājiens, ko organizēja Ludzas novada tūrisma centrs sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un AS “Latvijas valsts meži” Ludzas novada pašvaldības realizētā projekta ietvaros. Pārgājienu vadīja profesionāls dabas gids Kristaps Kiziks no Purvu bridēju komandas.
Pārgājiena dalībnieki purvā devās ar purva kurpēm, tādējādi nokļūstot vietās, kuras citādāk kājām nebūtu sasniedzamas. Gids aizrautīgi stāstīja par purva vides īpatnībām, raksturīgākajām iezīmēm un ietekmi uz vidi kopumā, purva vides floru un faunu, kā arī dažādus interesantus stāstus no savas pieredzes par piedzīvojumiem un nedienām, esot purvā. Pārvietojoties dalībnieki uzzināja, ar ko atšķiras austrumu purvi, redzēja, kādi izskatās akači un slīkšņas, sastapa kukaiņēdājus augus, šūpojās sūnu paklājā, noskaidroja, vai purvs sevī iesūc un vai purvā no kaut kā jābaidās.
Pārgājiena laikā tika izmantota audiogida sistēma. Šādi varēja uzturēt nemainīgu tempu un nepalaist garām ne vārdu no gida vērtīgā stāstījuma. Dalībnieki atzina, ka tas bijis iespaidīgs un izzinošs piedzīvojums, kura laikā iegūtas vērtīgas zināšanas.
27. augustā aicinām doties vēl vienā pārgājienā ar purva kurpēm, lai arī Tu varētu nokļūt citu acīm neskatītās vietās un izbaudīt īstu piedzīvojumu garšu Latvijas tālākajā austrumu purvā. Purvs atrodas tiešā robežas tuvumā, tāpēc būs jāparūpējas par pierobežas joslas speciālās caurlaides noformēšanu.
Pieteikšanās ir obligāta, jo cilvēku skaits ir ierobežots: 65707203, 29327265, tic@ludzasnovads.lv.


Noguruši, bet laimīgi – purva kurpes novelkot