Atklāj Igovenu ģimenes izstādi ““Tauriņi” viz”

Ludzas pilsētas svētku ietvaros Ludzas Novadpētniecības muzejā tika atklāta Igovenu ģimenes darbu izstāde ""Tauriņi" viz". Izstādē skatāmi Ilonas adījumi, Aivara un Kaspara kokgriezumi, Kristīnes gleznas un pērļošanas tehnikā veidotās kompozīcijas, Miķeļa kokā iededzinātie zīmējumi. Par sevi radošā ģimene saka: "Mūsu ģimenes pašizpausme – mēs darot radām, vienkārši tā, aiz prieka, laimes un gara spēka." 
Ludzas Novadpētniecības muzeja speciālistu sagatavotajā publikācijā lasām, ka jau vairāk nekā četrus gadus Ilona darbojas Ludzas adītāju klubiņā “Musturprieks”. “Mēs kopā radoši pavadām laiku, dalāmies ar idejām un pilnveidojam savas prasmes. Mana vecmamma daudz tamborēja un adīja. Jau agrā bērnībā jūsmoju par vecmāmiņas brīnišķīgajiem rokdarbiem. Atceros, ka mūsu mājā bija daudz skaistu tamborējumu un tad, kad man bija sava ģimene, ļoti vēlējos, lai arī manās mājās ir tikpat skaisti,” stāsta Ilona. 
Aivars stāsta: “Mans pirmais darbs tapa vidusskolas laikos, kad es pie tēva atvilktnē atradu mammas skalpeli un izgrebu savu “gara darbu”. Būdams lauku puika, kurš nevar nosēdēt mierā, es visu laiku ņemos ar koku. Tā kā mājās visu laiku nodarbojamies ar kokapstrādi, arī dēlam Kasparam šis arods nav svešs.”
Radošo ģimeni sveikt ar izstādes atklāšanu bija ieradušies gan pašvaldības pārstāvji, gan kolēģi, gan radi un draugi. Ludzas pilsētas domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs atzina, ka Ludzas novads var lepoties ar stiprām un radošām ģimenēm. Arī Igovenu ģimene ir viena no tām.
Ar muzikālo priekšnesumu pasākumā uzstājās Ludzas Mūzikas skolas pedagogs Boriss Ivanovs. Paldies visiem, kas atrada laiku, lai būtu kopā ar māksliniekiem un svinētu mūsu pilsētas 846. gadadienu! Laipni aicināti uz Ludzas Novadpētniecības muzeju apskatīt izstādi ""Tauriņi" viz".

Kuplā radu un atbalstītāju pulkā notika izstādes atklāšana
Ainas Losevičas foto