Pašvaldība pateicas Rēzeknes vīru korim “Graidi” 

Šogad XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos Rēzeknes vīru koris “Graidi” ieguva galveno balvu konkursa “Koru kari” finālā. Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība nolēma piešķirt kora diriģentam, koncertmeistaram un visiem kora “Graidi” dalībniekiem Pateicības un naudas balvas.
Saskaņā ar 27. jūlijā pieņemto deputātu lēmumu, kora diriģents Jānis Mežinskis saņēma naudas balvu 2000 eiro apmērā, koncertmeistars Edgars Kārklinieks – 1000 eiro, bet pats koris “Graidi” – 3000 eiro. Līdzekļi apbalvojumiem piešķirti no pamatbudžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem līdzfinansējuma daļas nodrošināšanai”.
Lai saņemtu Pateicības un naudas balvas, 27. jūlijā kora “Graidi” dalībnieki tika aicināti uz īpašu pasākumu, kurā Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs apsveica koristus un pateicās viņiem par uzvaru. Kopumā Dziesmu un Deju svētku konkursa “Koru kari” finālā piedalījās 33 jauktie kori, 11 sieviešu kori, 7 vīru kori un 7 senioru kori no visas Latvijas.
Bez pašvaldības pateicības vārdiem nepaliks arī pārējie Rēzeknes kolektīvi, kas piedalījās XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos. Kolektīvu vadītāji aicināti piedalīties Pilsētas svētkiem veltītā svinīgā pasākumā 5. augustā, kurā viņiem tiks pasniegtas Pateicības.