Rēzeknes novada bērni un jaunieši piedalās latviešu diasporas nometnē

No 30. jūlija līdz 4. augustam Ogrē pulcējās 33 bērni, skolotājas un brīvprātīgie no Grieķijas, Horvātijas, Itālijas, Latvijas, Spānijas, Šveices un Vācijas. Ogres tehnikuma mājīgajās telpās norisinājās Attīstības un inovāciju mācību centra organizētā nometne, kuras dalībnieki ir ārpus Latvijas dzīvojošie latviešu bērni. Šogad tiem pievienojās septiņi Rēzeknes novada bērni. 
Nometni atbalstīja Rēzeknes novada pašvaldība, dalību nometnē pasniedzot kā balvu konkursa “Mana Latvija” izcilākajiem dalībniekiem. 
Daugavas krastos šī ir jau piektā biedrības rīkotā nometne sadarbībā ar diasporas latviešu biedrībām. Šoreiz bērni iepazinās ar Ogres tehnikuma programmu klāstu un iespējām, kā arī paši iemēģināja roku, veidojot 3D dizainu un dažādus ādas un tekstila aksesuārus, apguva programmēšanas prasmes Lego robotikas nodarbībās un uzlaboja latviešu valodas zināšanas, apgūstot latviešu tradīcijas un folkloru. Ogrē nometnes dalībnieki iepazinās ar muzeju un viedo centrālās bibliotēkas ēku, izstaigāja Zilos kalnus pa zemi un Milžu takas. Ar vilcienu devās uz galvaspilsētu, kur iepazinās ar Gaismas pili, Vecrīgā izpētīja Latvijas vēsturei nozīmīgas vietas un ciemojās muzeja “Latviešiem pasaulē” (LaPa) izstādē “Uzvilkt Latviju. Latviešu tautastērps pasaulē” par latviešu tautastērpiem un to stāstiem ārpus Latvijas.


Nometnē piedalījās arī Feimaņu bērnu ritma deju grupas "Karameles" dalībnieces