Neptūns ar svītu viesojās Daugavpils Neredzīgo biedrības ciemā

Ja vēlamies svinēt svētkus, mēs sarūpējam pasākumu un sapulcinām ciemiņus. Tāda draugu, kaimiņu un ciemiņu kopā sanākšana ar svētku uzvedumu – Neptūna svētkiem, katru gadu notiek Daugavpils Neredzīgo biedrības ciemā. Arī šovasar, 29. jūlijā, uzveduma galvenais varonis Neptūns (lomā iejutās Jevgeņijs Lavrentjevs) ar Neptulīnu (Jeļena Kokina) un svītu izkāpa Stropaka ezera krastā, lai atrastu labāko recepti, kā samierināt meitas Okeāniju (Antoņina Jakubovska) un Ursulu (Elvīra Aleksejeva), kuras, Raganas (Ināra Ivanovska) noburtas, cīnījās par tēva troni, un kā padzīt valdīšanas gados sakrāto nogurumu. Recepte esot ļoti vienkārša – piedošana, dziedāšana, dejošana, konkursi par zivīm, kā arī saldumi.
Uzvedumā iesaistījās arī citi aktieri – Linda Sineviča, Andžela Lavrentjeva, Albīna Rubcova, Kitija Ungure, Kristīne Jefremova, Georgijs Muravjovs, Igors Bistrovs, Kaspars Siņevičs, Kristaps Siņevičs, Jeroslavs Vaitkevičs, Romāns Parada, Vladimirs Baziļčuks, Olga Pigožņa, Oļegs Kolpakovs, Vladislavs Pigožņa, Jūlija Morozova, Nastja Lukša, Veronika Popjonoka, Angelīna Stukanova, Eva un Una Ungures, Marija Jefremova, kā arī dziedātāji Jeļena Kokina, Natālija un Georgijs Muravjovi un Alise Karjakina, Austrumu deju studijas "Malika" dejotājas un šī ciema mūsdienu deju grupas meitenes.
Todien notika makšķerēšanas sacensības, kurās par Daugavpils makšķerēšanas veikala "Shark" balvām sacentās ne tikai daugavpilieši, bet arī rēzeknieši. Šoreiz pirmo vietu savā vecuma grupā izcīnīja Ēvalds Maļuhins un Adelīna Kolpakova, otro vietu Una Ungure un trešo vietu Grigorijs Šanters. Lomi gan bija mazi, tāpēc izpalika tradicionālā svētku zivju zupa.
Neptūna svētku idejas un scenārija autore Ludmila Borska pateicās visiem aktieriem un atbalstītājiem – Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils nodaļas, veikala "Shark", "Vietējās Latgales Avīzes", Pestīšanas Armijas saimei, kā arī Daugavpils domei un citiem. Vakarā mazi un lieli dejoja diskotēkā. Ludmila Borska solīja, ka Neptūna svētki notiks arī nākamgad. 

Neptūna svētkus vadīja Ludmila Borska un Jevgeņijs Lavrentjevs

Ursulas, Raganas un Pirāta deja

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto