Latgale būs kupli pārstāvēta dziesmu svētkos

Jau šīs nedēļas nogalē ieskandināsim XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkus, un Latgali šajos svētkos pārstāvēs 250 kolektīvi. 
Dziesmu svētku mājaslapā www.dziesmusvetki.lv teikts, ka viskuplāk būs pārstāvēti deju kolektīvi un kori. Tāpat šos svētkus kuplinās folkloras kopas, tautas lietišķās mākslas studijas, koklētāju ansambļi, vokālie ansambļi, pūtēju orķestri, kapelas, mazākumtautību kolektīvi un amatierteātri. 
Piemēram, Preiļu novadu šajos svētkos pārstāvēs 21 kolektīvs – astoņi tautas deju kolektīvi (pieci vidējās paaudzes un trīs jauniešu deju kolektīvi), septiņas folkloras kopas, divi vīru ansambļi, divi mazākumtautības kolektīvi, koris un jauniešu pūtēju orķestris.
Kopējais dalībnieku skaits ir 390 cilvēki.
Savukārt vienu no lielākajiem Latvijas novadiem – Augšdaugavas novadu – pārstāvēs 24 kolektīvi ar 415 dalībniekiem, proti, desmit deju kolektīvi, divi kori, trīs mazākumtautību kolektīvu, divi vokālie ansambļi, kā arī folkloras kopas, pūtēju orķestris, koklētāju ansamblis un tautas mākslas studija. 
Dziesmu un Deju svētki ilgs desmit dienas – no 30. jūnija līdz 9. jūlijam, un tos kuplinās 40 892 dalībnieki, kuri sarūpēs mums 60 pasākumus.

Dziesmu svētkus kuplinās arī Saunas pagasta etnogrāfiskais ansamblis «Naktineica», kurš pastāv jau 70 gadus