Mākslas plenērā 18 studenti iemūžina Viļānus

No 12. līdz 21. jūnijam Viļānos norisinājās mākslas plenērs, kurā piedalījās Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studenti. Mākslas plenērā piedalījās 18 studenti un plenēra procesu vadīja divi docētāji – doktors Anatolijs Zelčs un asociētais profesors Vjačeslavs Fomins.
Mākslas plenēra dalībnieku galvenais uzdevums bija iemūžināt gleznās Viļānu pilsētu no jauna skatu punkta. Jānorāda, ka jaunajiem māksliniekiem tas izdevās lieliski, jo tika radīti patiesi fantastiski darbi. Plenēra laikā studenti ir radījuši daudzus desmitus darbus, kuros atainotas gan Viļānu sv. Erceņģeļa Miķeļa Romas katoļu draudzes baznīcas fragmenti, mājas, uz ielām sastaptie vietējie iedzīvotāji, daba.
21. jūnijā pie Viļānu kultūras nama norisinājās mākslas plenēra darbu improvizēta izstādē, kur katrs students stāstīja par savu darbu tapšanas gaitu, sajūtām, kā arī par izmantoto tehniku.
Mākslas plenēra noslēgumā Viļānu apvienības pārvaldes īpašumā palika 18 jauno mākslinieku labākās gleznas, informē Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Jurāne.


Jūlijas Jurānes foto