Bērnudārza saime ieskandina Līgo

Kad saule ir sasniegusi savu augstāko punktu debesu lokā, kad visgarākajai dienai seko visīsākā nakts, Ludzas PII "Namiņš" iemītnieki ieskandināja Līgo svētkus.
No paša rīta pagalmā pulcējās mazi un lieli līgotāji ar Jāņu zāļu pušķiem un vainagiem galvās. Saimniece pušķoja sētu un taisīja sieru. Līgotāji noskaidroja, kādas sastāvdaļas jāpievieno, lai sanāktu garšīgs Jāņu siers!
Ar Jāņu māti kopā tika skandinātas Jāņu dziesmas, izdancotas dejas, rotaļas. Viņa uzskatāmi demonstrēja, kā saule, sākot no Ziemassvētkiem, kāpj augšā. Tāpēc dienas kļūst garākas, bet naktis īsākas. Kad saule uzkāpusi pašā virsotnē, gaisma ir uzvarējusi tumsu. Tā ir zīme - klāt Līgo svētki.
“Namiņa” sporta laukumā tika izveidots arī stilizēts ugunskurs. Visi līgotāji tika aicināti lēkt pāri ugunskuram, lai sadeg visi nedarbi un blēņas.
Kad siers bija gatavs, Saimniece pacienāja Jāņa bērnus ar sieru un ar ķimeņu tēju. Paldies Antoņinai Rudušai par sagādātajiem piena produktiem siera gatavošanai.
Sirsnīgs paldies mūsu vecākiem par bagātīgi sarūpētajām Jāņu zālēm, saka pasākuma idejas autore skolotāja Ināra Seidare.


Saimniece sien sieru – mazajiem līgotājiem tas ir atklājums