Dobju un domu talka Ludzas iedzīvotāju saliedēšanai

30. maijā skvērā pie Ludzas BJC notika dobju un domu talka. Pieminot Otro pasaules karu, kad Ludzas iedzīvotāji apstādīja pilsētas parku ar dārzeņiem, lai izdzīvotu, skvērā tika izveidota, ar klūgām apvīta un apstādīta dārzeņu dobe. 
Idejas autore Marika Čerņavska stāsta: “Notika sarunu spēles, tika veidotas iedvesmas kartes, lai apzinātos to, kas mums pilsētā patīk un kas būtu uzlabojams. Bija arī radošās darbnīcas, kurās apgleznojām spaiņus u.c. traukus, kas, apstādīti ar dārzeņiem, vēlāk bagātinās pilsētas noformējumu dažādās vietās, praksē apliecinot, ka Ludza ir pilsēta, kur “vyss ir pa eistam”.
Pasākumā piedalījās dažādu paaudžu Ludzas iedzīvotāji, uzņēmēji un arī vairāki domes deputāti un darbinieki. Pasākuma noslēgumā, kad talcinieki jau baudīja ugunskurā vārītu zupu, mums pievienojās Apvienotās Karalistes vēstnieks Latvijā Pols Bramels (Paul Brummel), kurš Ludzā bija ieradies vizītē. Par spīti garā ceļa nogurumam, vēstnieks ar interesi iesaistījās sarunās par pasākumu, iestādīja vairākus SAC “Ludza” senioriem sarūpētos stādus un atzina, ka šī ir lieliska iniciatīva, lai atcerētos pagātni un augtu nākotnē.
Ko mēs varam darīt, lai katram šeit būtu drošāk un laimīgāk? Šāds uzraksts rotā senu māla podu pie jaunizveidotās dobes. Pirmkārt, sargāt izveidoto. Un, otrkārt,... to varam izdomāt katrs pats, un tad ķerties pie darīšanas,” tā M. Čerņavska.
Projekts tika īstenots, sadarbojoties biedrībai “Teātris azotē” ar Ludzas novada Bērnu un jauniešu centru, Jura Soikāna Ludzas mākslas skolu un biedrību “Kira”. Pasākumu atbalsta Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs un Kultūras ministrija.

Pirmajā dobju un domu talkā piedalījās dažādu vecumu iedzīvotāji 


Janas Dukaļskas foto