Vokālā studija “Skonai” nosvinējusi 10. jubileju

“Tā ģimeniskuma sajūta, ko mēs kopā radām, ir neatņemama. Tā iedvesmo radīt jaunus darbus latgaliešu valodā. Latgaliešu valoda dzīvos tik ilgi, cik ilgi mēs viņu nesīsim savās domās, darbos, mājās un, protams, mūzikā.” (Guntra Kuzmina-Jukna)
10. jūnijā Latgales vēstniecības GORS lielajā zālē Rēzeknes novada vokālā studija “Skonai”, ar skaistu koncertprogrammu “10 atbolsūs”, svinēja savu 10. jubileju. Uz skatuves pulcējās kuplais kolektīva sastāvs, lai priecētu klausītājus gan ar jaunām, gan zināmām latgaliešu kompozīcijām. 
Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs sveica visus kolektīva dalībniekus, viņu vecākus un vecvecākus, kuri aktīvi piedalās bērnu radošajā pilnveidošanā: “Jāteic, ka novada deputāti, kultūras cilvēki nav kļūdījušies tajā brīdī, kad sniedza Guntrai šo iespēju, lai pulcētu un vadītu kolektīvu. Tiešām Guntra to ir godam paveikusi. “Skonai” ir mūsu novada zīmols, vizītkarte. Mēs tiešām ar jums lepojamies.”
Oficiāli vokālā studija “Skonai” savas muzikālās gaitas uzsākusi 2013. gadā. Šo 10 gadu laikā vokālā studija ir pulcējusi vairāk nekā 100 bērnus un jauniešus. Studijas dalībnieki ir kā liela ģimene, kur viens otru atbalsta un priecājas, sasniedzot arvien jaunas, aizraujošas virsotnes. 
“Paldies zelta vecākiem, kas ved bērnus uz mēģinājumiem, kuri vienmēr ir atsaucīgi un atbalsta idejas. Mēs esam padarījuši ļoti lielu darbu,” koncerta laikā teica vokālās studijas vadītāja Guntra Kuzmina-Jukna. Vokālās studijas vadītāja pateicās kuplajai “Skonai” dalībnieku saimei. 
Vokālās studijas “Skonai” vadītāji – mākslinieciskā vadītāja Guntra Kuzmina-Jukna un kustību pedagogs Edgars Jukna, kā arī dalībnieki saka milzīgu paldies par sniegto atbalstu Rēzeknes novada pašvaldībai, radošās darba grupas dalībniekiem, kuri bija iesaistīti koncertprogrammas veidošanā – scenogrāfei, kostīmmāksliniecei Inārai Apelei, horeogrāfam Ilmāram Dreļam un Rēzeknes novada pašvaldības kultūras un tūrisma pārvaldes vadītājai Daigai Miščenko. 


Jubilejas koncerts ļāva atskatīties uz paveikto un kavēties siltās atmiņās, un parādīt, cik daudz katram dalībniekam nozīmē būt daļai no kuplās “Skonai” ģimenes. Jānorāda, ka vokālās studijas “Skonai” dalībnieki piedalās konkursos, kur izcili atskaņo Guntras Kuzminas-Juknas radīto mūziku, kā arī iegūst augstākās vietas. “Skonai” vecākā grupa (attēlā) šogad Latvijas vokālo ansambļu fināla konkursā izcīnīja godalgoto 2. vietu, informē Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Jurāne.


Dagnijas Bernānes foto