Tūrisma nozares pārstāvji tikās Latgales Tūrisma forumā

2. jūnijā Lūznavas muižā notika Latgales Tūrisma forums, kurā reģiona nozares pārstāvji dalījās ar pieredzi, diskutēja par nozares tendencēm un apguva praktiskas mārketinga iemaņas tūrisma biznesa attīstībai. Pasākuma mērķis bija klātienē iepazīties ar novadu speciālistiem, kuri atbild par dažādu tūrisma objektu attīstību reģionā, kā arī ikvienam apzināt savas iespējas biznesa uzlabošanai.

Pasākumā par kopīgo Polijas – Latvijas vēsturi un potenciālu tūrismam stāstīja Polijas vēstniece Monika Mihališina, par nozares tendencēm diskutēja Aivars Mackevičs, Jeļena Kijaško, Aija Van der Steina, Ilga Šuplinska un Edgars Bondars, savukārt LIAA Klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Inga Maļina ieskicēja valsts atbalsta iespējas tūrisma nozarē strādājošajiem. Tāpat klātesošajiem bija iespēja apgūt praktiskas mārketinga iemaņas biznesa attīstībai, par to gādāja mārketinga speciālisti – Sindija Bokāne un Raimonds Platacis.

Polijas vēstniece Monika Mihališina minēja, ka Latgales tūrisms, pateicoties kopīgajai vēsturei, varētu kļūt par saistošu galamērķi Polijas iedzīvotājiem. Latgalē joprojām sastopamas piemiņas vietas Poļu–zviedru karam (1600–1629), kā arī dažādas poļu muižas un tām pieguļošās teritorijas, katoļu baznīcas, senas kapuvietas, liecības par Atbrīvošanas cīņām Latgalē. Šādus apskates objektus vajadzētu padarīt pieejamākus poļu tūristiem. Polijas vēstniece norādīja uz konkrētām darbībām sadarbības attīstībai tūrisma sfērā.

Diskusijā par tūrisma nozares izaicinājumiem dalībnieki minēja, ka ikvienam no jau esošajiem objektiem vajadzētu domāt par “zīmolvedību”, lai veicinātu to atpazīstamību. Jau tagad ir manāms citu reģionu pieņēmums, ka “Latgale ir tālu”, taču faktiski – tāpat kā citi reģioni, arī Latgales tūrisma objekti ir pieejami. Tas attiecas gan uz citu novadu iedzīvotājiem, gan uz Baltijas tūristiem, gan Eiropas valstu ceļotājiem, kuri meklē vēsturiskas liecības. Kā Latgales tūrisma potenciāls tiek minēts etniskais tūrisms, holokausta liecības un citas vēsturiskās apskates vietas.

Paši foruma dalībnieki kā veiksmīgākos Latgales tūrisma objektus nosauca – Latgales vēstniecību “Gors”, Rotko centru, Aglonas baziliku un Lūznavas muižu, “Vietējo Latgales Avīzi” informēja Santa Rudze.

 

Dagnijas Bernānes foto