Brigita un Leonards Vasiļevski – “zelta” jubilāri

Daugavpilī sumināja desmit zelta kāzu jubilārus

4. jūnijā Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļā notika zelta kāzu jubilāru sumināšanas pasākums, šoreiz svētku ballē sumināti desmit pāri, kuri jau 50 gadus kopā priecē prieku un pārvar bēdas. Viņu pulkā bija arī Brigita un Leonards Vasiļevski.
Brigita pastāstīja “Vietējai Latgales Avīzei”, ka viņa un Leonards iepazinušies 6. novembrī svētku pasākumā, kas notika Daugavpils teātrī. “Kad mēs iepazināmies, es strādāju Daugavpils ķīmiskās šķiedras rūpnīcā, bet Leonards bija Latvijas šaušanas izlases dalībnieks. Neatminos, kurš pirmais ielūkojās acīs un piedāvāja draudzību, bet šis pirmais satikšanās mirklis mūs abus ir sasējis laulībā, kas ilgst jau pusgadsimtu,” teica Brigita. Abiem tas ir bijis izaugsmes ceļš. Brigita vēlāk strādāja aptiekā nr. 2, pēc tam, absolvējot toreizējo Daugavpils Pedagoģisko institūtu neklātienē, kļuva par bioloģijas skolotāju un, tante, kura bija Daugavpils rajona latviešu valodas un literatūras metodiskās apvienības vadītāja, uzaicināja Brigitu strādāt par latviešu valodas un literatūras skolotāju Sventes vidusskolā. Pēc tur pavadītiem pieciem gadiem Brigitu ievēlēja par Sventes ciema padomes priekšsēdētāju, un šajā amatā, arī šodien jau kā Sventes pārvaldes vadītāja, viņa strādā gandrīz 37 gadus. Leonards ir absolvējis Daugavpils 2. arodskolu un vakara (neklātienes) vidusskolu, strādāja Daugavpils Lokomotīvju rūpnīcā, un vairāk nekā 30 gadus strādā par atslēdznieku mēbeļu uzņēmumā. 
Brigita atzina: “Dievs mums ir devis dēlu Edgaru un meitu Kristīni un trīs mazbērnus – Karolīni (viņa ir fitnesa trenere), Elvi (viņš absolvēs Sventes vidusskolas 9. klasi) un Vladislavu (mācās Sventes vidusskolas 2. klasē). Mēs viņus ļoti mīlam. Tu jautāji, kāda ir mana un Leonarda kopā dzīvošanas recepte. Saka, ka dzīve ir tikpat skaista kā roze, kurai ir arī ērkšķi. Esam plēsuši traukus (lasi – strīdējušies), bet tomēr brīnišķīgo brīžu bija daudz, daudz vairāk. Šajos 50 gados izaugusi savstarpējā cieņa vienam pret otru, arī mīlestība ir kļuvusi gudrāka un saprotošāka.”
Todien sumināja arī citus zelta pārus Arkādiju un Ņinu Blaževičus, Valēriju un Regīnu Cigankovus, Jevgeņiju un Irīnu Nikolajevus, Franci un Valentīnu Jeralovičus, Alekseju un Veru Urbānus, Mihailu un Tamāru Tihomirovus, Grigoriju un Jevdokiju Hudobčonokus, Česlavu un Stepanidu Miloševičus un Ivanu un Oktāviju Šanderus.
Novēlam zelta kāzu jubilāriem svinēt arī dimanta kāzas. 

Brigita un Leonards Vasiļevski iededzināja jubilejas sveces


Egitas Terēzes Jonānes teksts, publicitātes foto