Aizvadīts LEGO robotikas turnīrs

28. maijā Ludzas KN notika Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra organizētais turnīrs “Ludzas novada robotikas kauss 2023". Robotikas sacensību mērķis ir popularizēt skolēnu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, pilnveidot bērnu un jauniešu vispārējās un speciālās tehniskās zināšanas un prasmes, kā arī veicināt izglītības iestāžu LEGO robotikas pulciņu sadarbību un popularizēt LEGO robotiku bērnu un jauniešu vidū.

Sacensībās viesojās dalībnieki no Latvijas un Lietuvas. Kopumā turnīrā piedalījās 92 roboti. Tos demonstrēja jaunieši no 11 tehniskās jaunrades pulciņiem, klubiem, organizācijām, kuri dažādās disciplīnās tika dalīti vecuma un profesionalitātes grupās. Sacensības atklāja un dalībniekus sveica Sarmīte Lesčinska no Ludzas novada izglītības pārvaldes, sacensību organizators Uldis Mortuzāns un galvenais tiesnesis Edmunds Kadakovskis.

Dalībnieki varēja startēt tādās disciplīnās kā: Lego sumo līdz 12 gadiem (ieskaitot), Lego sumo vecāki par 13 gadiem, Lego sumo PRO, 2x2 Lego sumo, Lego līnijsekošana, WE DO virves vilkšana, WE DO ātrumsacīkstes, Freestyle, Lidmodelēšana, Lego futbols.

Jaunās netradicionālās disciplīnas bija lidmodelēšana un LEGO futbols. Liela popularitāte bija arī jaunāko dalībnieku disciplīnās ar WE DO robotiem virves vilkšanā un ātruma sacensībās.

Šogad Ludzas novada robotikas kauss aizceļo uz Rēzekni, jo kopvērtējumā pirmo vietu ieguva ARPC “Zeimuļs”.

Robotikas turnīrā dalībnieki piedalījās ar vairāk nekā 90 robotiem. Kauss aizceļoja uz Rēzekni