Artjoms Gajevskis gūst panākumus Eiropas čempionātā triatlonā

Daugavpilietis izcīnīja Latvijas visu laiku labāko rezultātu Eiropas čempionātos

4. jūnijā Latvijas triatlonists Artjoms Gajevskis Madridē izcīnīja 33. vietu Eiropas čempionāta elites grupas sacensībās, kas ir mūsu valsts visu laiku augstākais rezultāts kontinenta meistarsacīkstēs. 
Daugavpilietis Artjoms Gajevskis startēja elites ieskaitē. Lielākā daļa trases Madrides centrā veda gar karaļa pili, līdz ar to, sacensībām notiekot jau pēcpusdienā, sportisti saskārās ar bezvēju un karstu sauli, temperatūrai esot pat ap 30 grādiem. Tā rezultātā no vairāk nekā 60 startējušajiem atlētiem finišēja vien 39, jo 20 sportisti skarbajos apstākļos izstājās, bet vēl vairāki tika apsteigti par apli. 
Triatlonisti vispirms veica divus apļus, kas kopā veidoja piecus skriešanas kilometrus, sekoja astoņi apļi (39,5 kilometri) uz velosipēda, bet noslēgumā tika veikti vēl četri skriešanas apļi jeb desmit kilometri. Par Eiropas čempionu kļuva vietējais spāņu sportists Davids Kastro Fahardo, distanci veicot stundā, 48 minūtēs un 13 sekundēs. Četras sekundes zaudēja slavenais brits Džonatans Braunlijs, kurš karjeras laikā izcīnījis trīs olimpiskās medaļas un dažādās ieskaitēs astoņus pasaules čempiona titulus. Vēl pēc desmit sekundēm finišu sasniedza šveicietis Adriēns Brifords. Pēc tam līdz nākamajam finišētājam bija jāgaida vēl vairāk nekā pusminūte, savukārt Gajevskis finišā atpalika 11 minūtes un 39 sekundes, lasām mājaslapā www.daugavpils.lv.