Annai Marijai Petrakovai jauns rekords Itālijā 

Itālijas pilsētā Sirakūzā notika Itālijas komandu čempionāta 1. posma  sacensības, un zem kluba “CUS Catania” karoga startējušā Augšdaugavas novada vieglatlēte Anna Marija Perakova izcīnīja 2. vietu 3000 m kavēkļu skrējienā. Turklāt vieglatlēte uzstādīja jaunu personīgo un Augšdaugavas novada rekordu – 11 min. 27,31 sek.  
Anna Marija kopā ar citām kluba “CUS Catania” sieviešu komandas pārstāvēm šajā posmā izcīnīja 1. vietu, tāpēc kopā ar komandas biedrenēm 10. un 11. jūnijā dodas uz Bergamo pilsētu (Itālija), kur notiks jau Itālijas komandu čempionāta sudraba fināls par Itālijas 2024. gada čempionāta augstākās līgas ceļazīmēm.
Augšdaugavas novada sporta skolas treneris Sergejs Petrakovs “Vietējai Latgales Avīzei” pastāstīja, ka iepriekšējais rekords arī piederēja Annai Marijai – 11 min. 32,96 sek. To viņa sasniedza 2021. gada 17. jūnijā Viljandi pilsētā (Igaunija). 
Anna Marija jau divas reizes piedalījās šādā zelta finālā, izcīnot 3000 metru kavēkļu skrējienā 10. vietu Florencē kluba “San Marcellino” komandā (2019. gads) un 4. vietu kluba “Trentino Valsugana” komandā Kaorlē (2021. gads).  Vieglatlēti trenē vecāki – treneri Svetlana un Sergejs Petrakovi. Šī bija Annas Marijas pirmā uzstāšanās kavēkļu skrējienā pēc 1,5 gada pārtraukuma, jo bija jāārstē trauma. 
“Esam ļoti priecīgi, ka Anna Marija personīgo rekordu uzlaboja par 5,65 sekundēm, turklāt viņa to paveica jau šīs sezonas pirmajās sacensībās. Pirms gada Annai Marijai bija pēdas operācija, un pēc tam bija ilgs atveseļošanās laiks. Tomēr jau 2022. gada sezonā un 2023. gada ziemas sezonā viņa izcīnīja godalgas arī citās disciplīnās. Proti, Anna Marija kļuva par Latvijas čempioni 6 km krosā, ieguva 2. vietu Latvijas čempionātā 10 000 m distancē un uzlaboja piecus Augšdaugavas novada rekordus 1000 m, 2000 m un 3000 m. Taču pirmajās sacensībās kavēkļu skrējienā Anna Marija nolēma piedalīties tikai tagad. Tā nav viegla disciplīna. Piezemēšanās bedrē ar ūdeni notiek uz atbalsta pēdas, kura Annai Marijai bija traumēta. Tāpēc bija nolemts pilnībā atgūties, kārtīgi nostiprināt kājas saites, potītes locītavu un pēdas muskuļus, un tikai tad piedalīšanos kavēkļu skrējienā. Pateicoties menedžerim Rafaele Esposito Maročella, ar kuru sportiste sadarbojas jau četrus gadus, šī gada februārī izdevās noslēgt līgumu ar Itālijas klubu “CUS Catania”,  tāpēc bija iespēja doties uz sacensībām Itālijā,” pastāstīja S. Petrakovs.
 

Egitas Terēzes Jonānes teksts, publicitātes foto