Vecvārkavā atklāja Vecvītolu parku

Tā ir atpūtas un aktivitāšu vieta dažādām paaudzēm

20. maijā Upmalas pagasta Vecvārkavā ar veselības dienas aktivitātēm notika brīvdabas un aktīvās atpūtas parka “Vecvītoli” atklāšanas svētki. Tos rīkoja biedrības “Jaunvide” aktīvisti ar Rožkalnu, Upmalas un Vārkavas pagasta pārvalžu atbalstu.

Ar apsveikuma un pateicības uzrunu vārkaviešus sveica bijušā Vārkavas novada domes priekšsēdētāja, 14. Saeimas deputāte Anita Brakovska, Upmalas pagasta pārvaldes vadītāja Inta Kivleniece u.c. ciemiņi.

Dažādās parka salās mazi un lieli varēja iesaistīties sirdij tīkamās nodarbēs – spēlēt bumbu pļavā, vizināties ar katamarānu un ripināties ūdensbumbās dīķī, apmeklēt rotaļu laukumu un hennas darbnīcu, uzspēlēt āra spēles vai noskatīties biedrības “Daugavpils ielu vingrošana” jauniešu vingrošanas paraugdemonstrējumus. Turpat darbojās sarunu soliņš, notika veselīgu našķu darbnīca, burbuļu diskotēka bērniem u.c. aktivitātes. Visi cienājās ar svētku zupu, un, kā teica saimniece Elvīra, tai bija prieka, labestības un veiksmes garša.

Jāiestarpina, ka parkā ierīkotās ietves vasarā var izmantot nūjotāji, bet ziemā – slēpotāji, turpat ierīkotas velonovietnes un autostāvvieta.

Parks tapis vietā, kur kādreiz zaļoja pļava. Turpat redzama majestātiskā atjaunotā Vārkavas muižas pils. Toreizējā Vārkavas novada dome un iedzīvotāji nolēma, ka šai pļavai jāpiešķir cits saturs un vizuālais tēls. Tāpēc tapa projekts, kuru realizēja Vārkavas novada saistību un projektu pārņēmēja Preiļu novada dome. Būvdarbi, aprīkojums un teritorijas labiekārtošana izmaksāja 426 226 eiro, un tos veica SIA “Austrumu būvnieks”.

Vecvītolu parku apmeklēja lauku uzņēmējs Jānis Gavars ar meitu, kurai ļoti patika šūpoles

Vecvītolu parku rotā lapene, vingrošanas laukums, gājēju ietves, soli u.c. aprīkojums

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto