Lietuva varētu palīdzēt nodrošināt Ukrainas labības eksportu caur Klaipēdas ostu

Lietuvai vajadzētu izmantot iespēju un ar papildu investīcijām caur Klaipēdas ostu eksportēt vairāk Ukrainas labības, paziņoja Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.

"Lietuva var veicināt labības eksportu no Ukrainas caur Poliju. Esošos apjomus ierobežo sliežu platums, jo Polijā ir citādāks sliežu ceļa platums nekā Ukrainā un Lietuvā, tomēr ar papildu investīcijām apmēri varētu būtiski pieaugt," Landsberģis trešdien sacīja preses konferencē Viļņā.

Ukrainas labības eksportu caur Klaipēdas ostu viņš raksturoja kā "lielisku iespēju", piebilstot, ka no tāda eksporta iegūtu arī Ukraina un Polija.

Lietuva varētu palīdzēt Ukrainai pa dzelzceļu eksportēt līdz vienam miljonam tonnu labības, otrdien paziņoja Lietuvas ekonomikas un inovāciju ministre Aušrine Armonaite.

Lai aizsargātu vietējo lauksaimnieku intereses, Polija sestdien uz laiku līdz 30. jūnijam aizliedza Ukrainas labības un citu pārtikas produktu importu no Ukrainas. Tomēr otrdien abas valstis vienojās, ka Polija atļaus Ukrainas labības tranzītu caur savu teritoriju.