Ludzas un Balvu pašvaldība saņem ģimenei draudzīgāko pašvaldību konkursa balvas

Ludzāniešiem piešķirti 20 000 eiro, bet balveniešiem – 5000 eiro

Ludzas novada pašvaldība atzīta par ģimenei draudzīgāko pašvaldību Latgalē, bet Balvu novada pašvaldība – par Goda ģimenēm draudzīgo pašvaldību konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2023”, ziņo Sabiedrības integrācijas fonds.

Ludzas novada pašvaldībai piešķirts ģimenei draudzīgākās pašvaldības tituls un 20 000 eiro par atbalstu daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kuras lolo bērnus ar īpašām vajadzībām, turklāt pašvaldība šīm ģimenēm piešķir pabalstus, neizvērtējot to ienākumus. Tikmēr Balvu novada pašvaldība novērtēta ar Goda ģimenēm draudzīgākās pašvaldības balvu 5000 eiro apmērā.

Vaicāts, kā Ludzas novada pašvaldībai izdodas gandrīz katru gadu ierindoties šī konkursa laureātu pulkā, Ludzas novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs “Vietējai Latgales Avīzei” atzina, ka pašvaldība strādā iedzīvotāju labā, un, redzot novadnieku atbalstu, labprāt piesakās šim konkursam. “Kad iepriekš balvā saņēmām 25 000 eiro (tas bija pirms novadu apvienošanās), pielikām savu finansējumu un Ludzā izbūvējām pontona tiltu, jo to vēlējās iedzīvotāji. Tagad arī diskutēsim, kuru iedzīvotāju ideju realizēt par piešķirtajiem 20 000 eiro, jo ierosinājumu ir daudz,” teica E. Mekšs.

Ludzas novada domes Attīstības nodaļas vadītāja vietniece Ilona Mekša un Edgars Mekšs priecājas par piešķirto balvu

Egitas Terēzes Jonānes teksts, foto no E. Mekša arhīva