Mazi un lieli sacentās “Cīruļputenī”

Pasākums notika jubilejas 15 gadu zīmē
15. aprīlī Preiļos notika skriešanas un soļošanas pasākums “Cīruļputenis 2023”, kurš šogad svinēja 15 gadu jubileju, informē Mārīte Pokšāne Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas interneta vietnē www.pbjs.edu.lv.
Plašāk bija pārstāvēti mājinieki – Preiļu novada iedzīvotāji, kurus centās pārspēt Līvānu, Alūksnes, Tukuma un citu novadu sportisti, un tiesneši godalgoja ātrākos. Pirmo reizi ar bijušo sporta skolotāju atbalstu sumināti pieci TOP vīrieši un piecas TOP sievietes, kas ieguva 1.–3. vietu savā vecuma grupā piecu un desmit kilometru distancēs. Šoreiz tie bija Katrīne Silicka, Marija Bojāre, Mārtiņš Krišāns un Daniels Andrejevs (Ludzas novada Sporta skola), Līva Jukša un Daniils Danilovs (Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skola), Alisa Jermolajeva un Artjoms Jermolajevs (Līvānu novada Bērnu un jauniešu sporta skola) un Raitis Lērme (Valmiera).
Tāpat tika noteikti viena, divu, trīs un četru apļu skrējienu labākie sportisti, un lielākais godalgu birums bija Preiļu novada pārstāvjiem – savā vecuma grupā Elīnai Buķei un Artūram Podniekam izcīnīta 1. vieta un Tatjanai Ivanovai un Uvim Vilcānam – 3. vieta viena apļa skrējienā, Natālijai Krupinai – 1. vieta un Aivaram Žugrim – 3. vieta trīs apļu skrējienā. 
Preilēnieši ierindojās stiprāko pulkā arī soļošanā, proti, Līvai Jukšai pirmā vieta un Viktorijai Multiņai otrā vieta 1 km distancē, Daniilam Danilovam pirmā vieta, Aleksandram Kovaļam otrā vieta un Igoram Bivmanim trešā vieta 2 km distancē, Annijai Tumānei otrā vieta un Braienam Multiņam trešā vieta 3 km distancē, 
Visus rezultātus var apskatīt internetā: https://pbjss.edu.lv/cirulputenis-2023
Jāiestarpina, ka skriešanas disciplīnā viena apļa garums bija gandrīz 2000 m vairākās ielās, tikmēr soļotāji sacentās savā distancē Raiņa bulvārī. 
Todien varēja iesaistīties jautrajās stafetēs, apskatīt arī Zemessardzes 35. kājnieku bataljona ekipējumu un transportu un pacienāties ar zemessargu vārīto tēju. 
Sacensības rīkoja Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas un biedrības “Latgales novada sporta padome” komanda un Preiļu novada pašvaldība ar uzņēmēja Jāzepa Šņepsta un Preiļu pašvaldības policijas atbalstu un sadarbībā ar Preiļu novada kultūras centru un Jāni Ziedu-Ziediņu Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilakses projektā.

“Cīruļputenī” sacentās gandrīz simts skrējēji un soļotāji no vairākiem Latvijas novadiem
Viktora Agurjanova foto