Līvānieši un preilēnieši radīja darbus labdarībai

Ar radošajiem darbiem piesaistīs ziedojumus talantīgu bērnu stipendijām
Marta nogalē J. Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas 38 audzēkņi un  pedagogi Inese Butlere, Solvita Cīrule, Liene Kancāne, Sandra Vigule un Olga Ļvova apvienojās radošās darbnīcās un radīja ap 100 darbus – suvenīrus ziedojumu piesaistei. Tās bija karogu virtenes, dāvanu kārbiņas, apdrukāti audumu maisiņi, auduma groziņi kaķiem, pastkartes un grafikas. Tāpat arī Preiļu Mūzikas un mākslas skolas 40 bērni un skolotāji Marianna Abricka, Kazimirs Anspaks, Silvija Berezovska un Raivo Andersons šādās radošās darbnīcās veidoja keramikas trauciņus, grafikas un gleznojumus dažādās tehnikās. Par to raksta Viduslatgales pārnovadu fonda komanda interneta lapā www.vlpf.lv.
Tāpat Līvānu bērni kopā ar skolotāju Reini Jačmenkinu veidoja videofilmu “Vai ir labdari Līvānu novadā?” un apmeklēja Līvānu biedrības “INGATO”” kaķu māju, kur iepazina labdarības un brīvprātīgo darbu, kā arī zīmēja kaķus. 
Aprīlī līvāniešu darbi apskatāmi J. Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas Izstāžu zālē, bet preilēniešu darbus var iepazīt Preiļu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā. Pēc tam visus darbus fonds atdos labdarībai ar mērķi piesaistīt stipendijas šo skolu audzēkņiem. Proti, darbus pret ziedojumu varēs iegadāties Viduslatgales pārnovadu fonda labdarības pasākumos. 
Mākslas darbnīcas un izstādes finansē EEZ un Norvēģijas grantu programmā “Aktīvo iedzīvotāju fonds”, turklāt izstāde tapa Viduslatgales pārnovadu fonda īstenotajā projektā “Labdarības aplis” sadarbībā ar J. Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolu un Preiļu Mūzikas un mākslas skolu. 

 

Labdarības darbnīca Preiļu Mūzikas un mākslas skolā un J. Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolā