Aizvadīts tradicionālais mazo dziedātāju festivāls "Mazais dziedātājs 2023"

4. aprīlī Ludzas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē “Pasaciņa” norisinājās ikgadējais mazo dziedātāju festivāls “Mazais dziedātājs 2023”. Kopumā piedalījās 19 solisti, kuri publikas priekšā nekautrējās rādīt, ko iemācījušies.

Festivāls tiek organizēts ar mērķi veicināt sadarbību starp Ludzas novada pirmsskolas izglītības iestādēm, apzināt novada mazos talantus, kā arī veicināt pirmsskolas vecuma bērnu muzikālo spēju attīstību. Pasākumā piedalījās bērni no divu līdz četru gadu vecumam (ieskaitot), kuri apmeklē Ludzas novada bērnudārzus. Šogad mazo dziedātāju festivālā piedalījās:

Anna Marija Pozņakova (pedagoģe Inta Augustova), Lāsma Lipska (ped. Inta Augustova), Anna Strazde, Dairis Kozlovskis, Alise Žuka (ped. Imants Bogomols) no PII “Pasaciņa”; Nikola Narnicka, Marta Melne, un Leila Afanasjeva (ped. Vija Pavlovska) no PII “Rūķītis”; Kristiāna Tirša un Agnija Golubeva (ped. Tatjana Fenčenko) no Zilupes PII; Maksims Cvetkovs (ped. Natālija Leitāne) no Istras PII; Poļina Žaluka (ped. Natālija Leitāne) no Briģu PII; Egita Zelča, Anna Lubāne (ped. Jana Petrova) no Blontu PII; Amēlija Vecināne un Ilze Tutane (ped. Ināra Dovgiallo) no Mērdzenes pamatskolas pirmsskolas izglītības grupas; Amēlija Andrejeva (ped. Vija Orinska) no Malnavas pagasta PII “Sienāzītis”; Ričards Gailums (ped. Ināra Dovgiallo) no Mežvidu pamatskolas pirmsskolas izglītības grupas.

Dziesmotais festivāls gadu no gada apliecina, ka mazajiem bērniem ļoti patīk dziedāt, uzstāties, un šāds pasākums ir iespēja viņiem parādīt savu māku, savukārt mūzikas pedagogiem – redzēt savu darbu salīdzinājumā ar kolēģu veikumu. Liela nozīme ir tam, ka bērnus gatavo ne tikai pedagogi, bet arī visa ģimene dzīvo līdzi mazajam dziedātājam. Prieks, ka Ludzas novadā aizvien plašāk notiek mazo vokālistu festivāls.

Tas nav konkurss, bet gan dziedātāju festivāls. Mazajiem cīrulīšiem ir prieks par pasākumu, bet pedagogiem un vecākiem – par padarīto darbu

Karīnas Demko-Senkānes foto