Aizkalnē aizvadīts Lieldienu kross 

Pirmajās Lieldienās Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde visus aicināja svinēt svētkus Jasmuižā. Kultūras programmu kuplināja arī sportiskā aktivitāte – kross pa Aizkalnes ielām. 
Kross notika otro gadu pēc kārtas, un izskatās, ka ir ieņēmis savu vietu dalībnieku Lieldienu pasākumu sarakstā. Šogad nemainīgi bija tikai tienešu brigāde un distance – 1500 m, viss pārējais tika uzlabots.
Pirmkārt, dalībnieku skaits. Uz starta līnijas stājās 73 dalībnieki, kas ir par 17 vairāk nekā 2022. gadā. Otrkārt, dalībnieku ģeogrāfija kļuva plašāka. Distancē cīnījās pārstāvji no Preiļu, Ādažu, Rīgas, Valmieras, Limbažu, Augšdaugavas, Jēkabpils, Krāslavas, Mārupes, Līvānu un Ogres novadiem. Treškārt, distances rekordi  tika uzlaboti visās vecumu grupās. 
Kā ātrākais skrējējs starp vīriešiem tika sumināts Nikita Baikovs (Preiļi) 4:37,6. Sieviešu kārtā atkārtoti ātrākā bija Natālija Krupina (Preiļi) ar rezultātu 5:15,8. Vidējā grupā Elīna Buķe (Preiļi) ar rezultātu 5:42,2 nosargāja savu uzvarētājas titulu, jo arī viņa atkārtoti tika pie pirmās vietas medaļas. Vidējās grupas rekordists Dominiks Kusiņš (Preiļi) uzrādīja rezultātu 5:06,3. Jaunākās grupas pārstāvji bija pirmsskolas vecumā. Uzvaru svinēja Pēteris Krūmiņš (Rīga) 6:58,2 un Paula Vaivode (Ādaži) 7:02,0, informē Preiļu novada BJSS pieaugušo pasākumu organizatore Mārīte Pokšāne.