Ziedotāji atbalstīja Preiļu staļļa zirgu atveidojumus, suņu terapiju bērniem un Rudzātu basketbola laukuma aprīkojumu

30. martā Preiļos otro reizi notika pasākums “Ziedojumu aplis”, ko rīkoja Viduslatgales pārnovadu fonds.
Pēc ideju autoru prezentācijām šī fonda draugi un atbalstītāji, Stand up komiķa Maksima Trivaškeviča un Viduslatgales pārnovadu fonda vadītājas Evijas Gurgānes iedrošināti, saziedoja naudu trīs iecerēm. Preiļu uzņēmēja, boksa kluba “13Th Round” īpašnieka Raimonda Šņepsta iecere atbalstīta ar 2123 eiro. Raimonds vēlas atjaunot Preiļu muižas staļļu koka zirgu galvu atveidojumus, ir gūts pašvaldības atbalsts un notiek saskaņojums ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldi, bet lietuviešu mākslinieks Tautvils Povilionis jau uzsācis idejas īstenošanu no ozolkoka. 
Savukārt suņu terapijas nodarbības bērniem ar autiskā spektra traucējumiem varēs īstenos Preiļu ģimeņu atbalsta biedrības “Puķuzirnis” komanda sadarbībā ar daugavpiliešiem, jo pasākumā saziedoti 1308 eiro. Biedrības pārstāve Sanita Loginova pastāstīja, ka bērni jau pirmajās suņu terapijas nodarbībās atbrīvojas no sasprindzinājuma komunikācijā, kustībās.
Bet Rudzātu biedrības “Sēnīte” biedrs Ivo Brūvers ar draugiem ierīkos 3x3 basketbola āra laukumu Rudzātos. Biedrība pirms tam piesaistīja Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Līvānu novada pašvaldības finansējumu, bet par Ziedotāju aplī saziedotajiem1048 eiro pirks laukuma aprīkojumu – solus un bumbas. 
Ideju svarīgumu uzsvēra arī šo ideju vēstneši – Preiļu uzņēmējs, grupas “Bez PVN” mūziķis un Preiļu novada domes deputāts Juris Vucāns, Preiļu grāmatu veikala “Zvaigzne ABC” un biedrības “Enģeļtaure” vadītāja Inese Anspoka un basketbola kluba “Līvāni” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Mālnieks. Pēc tam sākās ziedojumu cēliens, kuram noslēdzoties fonda komanda tovakar saziedotajai summai piesummēja jau iepriekš bankas kontā ienākušos ziedojumus (Ziedotāju aplis startēja 21. februārī). 
Tovakar visus priecēja Daniels Jānis Pastars ar klarnetes spēli, tāpat bija sarūpēts svētku cienasts.
Evija Gurgāne atzina, ka ziedotāji ar ziedojumu apliecināja, ka tic Raimonda Šņepsta, Rudzātu biedrības “Sēnīte” un Preiļu ģimeņu atbalsta biedrības “Puķuzirnis” komandu idejām. “Tas, ko mēs dabūjam, tas nodrošina mūsu eksistenci, bet tas, ko mēs atdodam, tas veido mūsu dzīves jēgu. Paldies visiem ziedotājiem par dāsno sirdi,” teica Evija.
Ziedotāju apli atbalstīja Norvēģijas, Lihtenšteinas un Islandes valsts, Borisa un Ināras Teterevu fonds un Frederika Maldera fonds. Turklāt vēl divas nedēļas visi labas gribas cilvēki šīs trīs ieceres var atbalstīt, ziedojot naudu Viduslatgales pārnovadu fonda kontā, maksājuma mērķī norādot atbalstāmo ieceri:
Reģ. nr. 40008210954
Ziedojumu konti
LV35UNLA0050021079970 AS “SEB Banka”
LV17PARX0016753060001 AS “Citadele banka”
LV72HABA0551046892983 AS “Swedbank”

Sanita Loginova (no kreisās), Ivo Brūvers un Raimonds Šņepsts priecājas par ziedojumiem
Egitas Terezes Jonānes foto