Labākais skolu ēdinātājs Latgalē – Balvu Valsts ģimnāzija

Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu asociācijas (LDUSA) pirmoreiz organizētajā konkursā “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā” Latgalē par labāko atzīta Balvu Valsts ģimnāzija. Konkursam kopumā tika saņemti 1087 pieteikumi no vecākiem, kur visaktīvākie izrādījās kurzemnieki, kam sekoja Vidzeme un Latgale.

Konkursā uzvarēja Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskola, kas ieguva visaugstāko žūrijas vērtējumu (šī skola ieguvusi arī nomināciju “Labākais skolu ēdinātājs Kurzemē”). Vidzemē labākā – Nītaures Mākslas un mūzikas pamatskola, Zemgalē – Jēkabpils 2. vidusskola, savukārt Rīgā – Pārdaugavas Montesori sākumskola. Žūrija nolēma piešķirt arī specbalvu Penkules pamatskolai, jo pavāri bērniem piedāvājuši ļoti interesantu un radošu ēdienkarti. Visas skolas – to vadība un pavāru komanda –, kuras guvušas atzinību konkursā, saņems gardas dāvanas no atbalstītājiem: “Balticovo”, “Rīgas Dzirnavnieks”, “Rimi Latvia” un “Augļu serviss”, ko piegādās loģistikas uzņēmums “Omniva”.

Skolu iesniegtās ēdienkartes tika vērtētas pēc vairākiem kritērijiem, tostarp pēc atbilstības MK noteikumiem Nr. 172, vai ēdieni ir daudzveidīgi, vai izmantots pēc iespējas vairāk vietējo un sezonālo produktu, cik daudz cukura un sāls izmantots ēdienos, kā arī, vai pavāri spēj radoši un interesanti pagatavot bērniem atbilstošus ēdienus, informē “A.W.Olsen&Partners” projektu direktore Rūta Grikmane.