Arī sacensībās "Ne asakas!" uzvar preilēnietis

Iepriekšējā avīzes numurā rakstījām par sacensībām “Nirzas ziemas zivs”, kurās lielāko lomu izvilka komanda no Preiļiem. Nedēļu vēlāk jau uz citos plašumos – uz Lielā Kivdolovas ezera ledus – norisinājās citu organizatoru rīkotās sacensības “Ne asakas!”, kas pulcēja 27 dalībniekus un kurās atkal uzvarēja preilēnietis – Vitālijs Plivda. Viņa loma kopējais svars – 1685 grami. Tikai ar 50 g atpalika Oskara Krasnobaja no Pureņiem loms, bet 3. vietā ierindojās ciemiņš no Jēkabpils Juris Pikuls ar 1500 g smagām zivīm. Sieviešu konkurencē uzvaras laurus plūca 15 gadus jaunā Marina Kukšinova ar lomu 550 g. Vislielākā zivs – 26,5 cm asaris – bija pieķēries Māra Mekša makšķerāķim, savukārt vismazāko zivi – 8,5 cm asari – bija nocopējis Elmārs Ļubarskis. Visvairāk zivju (82) bija nozvejojis Oskars Krasnobajs. Jāpiebilst, ka sacensību laikā kopējais nozvejotais zivju svars bija gandrīz 16 kg.  

Pēc karstās tējas un saldā kliņģera baudīšanas copētāji tika aicināti piedalīties “ASAKAinajā loterijā”. Pie sienas piestiprinātā makšķerēšanas tīklā bija pieķērušās zivtiņas, kur dažām zivtiņām otrā pusē bija numuriņš, savukārt citām – tukša loze. Attiecīgajam numuram sekoja balva. Ar šīs loterijas palīdzību ielūkojāmies makšķernieka dienas gaitās, sākot ar rīta cēlienu un beidzot jau ar noķerto lomu. Jāpiebilst, ka loterija bija ar humora piesitienu, tāpēc smieklu šaltis tautas nama zālē nerimās pat pēc pasākuma. Jautrā noskaņojumā makšķernieki devās mājup.

Pasākuma organizatore Pureņu bibliotēkas vadītāja Ruta Zaiceva saka paldies saviem palīgiem par zivju svēršanu, skaitīšanu un mērīšanu, par idejām un atbalstu pasākuma organizēšanā!

27 zemledus makšķerēšanas cienītāji izmēģināja savu laimi uz Lielā Kivdolovas ezera

Rutas Zaicevas foto