Rēzeknē – spāru svētki jaunai rūpnīcai

Uzņēmumā jau strādā aptuveni 350 darbinieku
7. februārī RSEZ SIA “OptoElektronika LV” topošās rūpnīcas teritorijā nosvinēti spāru svētki. Šajā dienā uzņēmuma vadītāji, būves īpašnieki un uzaicinātās personas, tostarp arī Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, pulcējās, lai pateiktos projektētājiem un būvniekiem par viņu darbu, kā arī iezīmētu plānus tuvākajai nākotnei.
Pašvaldības veiktā infrastruktūras sakārtošana sekmēja to, ka jau 2020. gada maijā ekspluatācijā nodotas trīs atjaunotās ielas pilsētas Ziemeļu rajonā: Maskavas, Noliktavu un Varoņu, ar kopējo garumu 3,1 km, kas rekonstruētas projektā “Industriālo teritoriju tīklojuma izveide uzņēmējdarbības veicināšanai Rēzeknes pilsētas, Rēzeknes un Viļānu novados”. Šajā projektā sakārtoti zemesgabali Maskavas ielā 34 un 34B, Varoņu ielā 44 un 46, lai nākotnē piedāvātu tos uzņēmējiem.
Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs savā uzrunā atgādināja klātesošajiem: “Lai šodien mēs varētu svinēt spāru svētkus, jau pirms tam pašvaldība paveica lielu darbu. Realizējot projektu par industriālās teritorijas izveidi Ziemeļu rajonā, tika atjaunotas pieguļošās ielas un sakārtoti zemesgabali. Vienu no tiem arī iegādājās “OptoElektronika LV” un tagad būvē te rūpnīcu. Tas ir labs piemērs. Pašvaldība iegulda naudu infrastruktūras sagatavošanā – tas piesaista investorus – viņi atver savus uzņēmumus – rēzeknieši iekārtojas tur darbā un nodokļu veidā nauda atgriežas pilsētas budžetā. Paldies vācu investoriem, ka viņi izvēlējās Rēzekni.”
Uzņēmums “OptoElektronika LV” pieder Vācijas uzņēmumam “ZVK GmbH”, kura vārdā uzstājās Joahims Zelners (Joachim Zellner), kurš izteica atzinību par darbu ne tikai būvniekiem, bet arī Rēzeknes Speciālajai ekonomiskajai zonai (RSEZ) un Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībai. RSEZ SIA “OptoElektronika LV” vadītājs Vasilijs Sidorenko lepojas ar to, ka pēc desmit gadu darba no maza uzņēmuma izdevies izaugt par vienu no lielākajiem darba devējiem pilsētā un, kas ļoti svarīgi Rēzeknes rūpniecības vēstures kontekstā, būt ne tikai par nomnieku, bet arī izbūvēt jaunu rūpnīcu.
Uzņēmums montē tīkla kabeļus visu veidu datu tīkliem. Rēzeknes SEZ komersanta statusu tas ieguvis 2020. gadā un sāka jaunu ieguldījumu projektu ražošanas vietas attīstībai un ilgtspējīgai izaugsmei. RSEZ SIA “OptoElektronika LV” iegādājās no pašvaldības zemesgabalu Maskavas ielā 34, kas atrodas Rēzeknes SEZ teritorijā. 2022. gadā šajā zemesgabalā uzsākta industriālā kompleksa būvniecība. Jauno telpu atklāšana paredzēta 2023. gada vasarā. Pašlaik uzņēmumā strādā aptuveni 350 darbinieku. Pēc pārcelšanās uz jaunajām telpām to skaitu plānots palielināt.