AS “Preiļu siers” zemledus makšķerēšanas sacensībās uzvar “Administrācija”

4. februāra rītā pēc trīs gadu pārtraukuma atpūtas bāzē “Zolva” pulcējās zemledus makšķerēšanas cienītāji, lai piedalītos AS “Preiļu siers” rīkotajās zemledus makšķerēšanas sacensībās. Sacensībās piedalījās deviņas komandas, kas pārstāvēja AS “Preiļu siers”, AS “Latgales piens”, AS “Krāslavas piens” un SIA “Agrofirma “Turība””.

Pēc galvenā tiesneša un sacensību organizētāja AS “Preiļu siers” valdes priekšsēdētāja Jāzepa Šņepsta instruktāžas komandas devās uz Zolvas ezera ledus. Makšķerēšanai saskaņā ar sacensību nolikumu bija atvēlētas trīs ar pusi stundas. Laika apstākļi bija kā radīti makšķerēšanai, tāpēc dalībnieki izmantoja katru uz ledus pavadīto minūti, lai tiktu pie lielāka loma. Pēc zivju nosvēršanas un rezultātu apkopošanas tika paziņoti sacensību rezultāti. Pie balvām tika kā lielāko lomu, tā arī lielāko zivju ieguvēji gan komandu, gan individuālajā vērtējumā.

Lielāko asari, kas svēra 316 g, noķēra Andrejs Mūrnieks. Balvu par lielāko raudu, kas svēra 110 g, savā dzimšanas dienā saņēma Jānis Vilcāns. Savukārt Arvīdam Šņepstam izdevās noķert lielāko plaudi – 210 g smagu.

Komandu ieskaitē godalgotajā 3. vietā ierindojās komanda “Mehāniskais cehs” – Jānis Džeriņš, Juris Gulbinskis, Vjačeslavs Rumaks un Modris Kemzāns (7,186 kg). 2. vietā ierindojās komanda “KIPS” – Aleksandrs Sokolovs, Ivars Trops, Jānis Zarāns un Juris Garkalns (7,638 kg). Par uzvarētājiem komandu ieskaitē ar kopējo noķerto zivju svaru 8,458 kg kļuva komanda “Administrācija” – Jāzeps Šņepsts, Jānis Vilcāns, Ivans Belousovs un Arvīds Šņepsts.

Sacensību individuālajā vērtējumā 3. vietā ierindojās Arvīds Šņepsts (2,458 kg), 2. vietā – Jānis Džeriņš (3,318 kg), bet ar 4 kg noķerto zivju 1. vietu izcīnīja Jānis Vilcāns.

Visi godalgoto vietu ieguvēji saņēma vērtīgas balvas. Kopumā šajās sacensībās no Zolvas ezera tika izvilkti 30 kg zivju.

Paldies SIA “Zolva” vadītājai Annai Šņepstei par sagādāto zivju zupu, ko sacensību dalībnieki novērtēja kā ļoti gardu.

1. vietas ieguvēji “Administrācija” – Jāzeps Šņepsts (no kreisās), Ivans Belousovs, Jānis Vilcāns un Arvīds Šņepsts